Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Унікальний замінник цукру

Українська наукова та освітянська спільнота звертається до Вас за підтримкою! Докладніше>>>

The Ukrainian scientific and educational community is turning to you for support! More details>>>





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Унікальний замінник цукру 20.11.2020

Унікальний замінник цукру

А ще датські вчені розробили йогурт , який має солодкий смак без додавання цукру . Вони намагалися вирішити проблему великої кількості в йогуртах доданого цукру . І у них вийшов спочатку солодкий йогурт , до якого , правда , більше питань , ніж відповідей . Вчені змінили метаболічні характеристики бактерій , які допомагають отримати йогурт

Ідея була в тому , щоб бактерії не споживали глюкозу - солодкий продукт процесу ферментації йогурту . Треба розуміти , що під йогуртом розумівся продукт , що містить живі культури Streptococcus thermophiles і деякі види Lactobacillus delbrueckii . Коли дані штами ростуть в молоці , зазвичай вони розкладають дисахарид лактозу на два моносахариду - глюкозу і галактозу .
Потім вони поїдають глюкозу і виробляють ще більше галактози . Але вчені змусили бактерії є галактозу , випльовуючи глюкозу . Вони домоглися цього , спочатку виростивши бактерії в середовищі , що містить аналог глюкози - 2 - дезоксиглюкозу , токсичну для клітин . Так вийшли бактерії - мутанти , які не здатні переробляти глюкозу .
Далі мутанти потрапили в розчин , що містить високий рівень 2 - дезоксиглюкозу . В результаті бактерії повністю втратили механізм транспортування глюкози . Підсумкова версія бактерій майже не виробляла лактозу , продукувала дуже мало галактози , зате дуже багато глюкози . Виходило , що йогурт через високий вміст глюкози ставав солодше , але шкідливіше .

Возврат к списку


Новини
03.03.2023  Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше
24.02.2023  Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук
17.02.2023  Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок
10.02.2023  В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози
01.02.2023  Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені
25.01.2023  Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені
18.01.2023  Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини
11.01.2023  Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками
21.11.2022  Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу
18.11.2022  Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку
16.11.2022  Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань
14.11.2022  ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ
11.11.2022  Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі
09.11.2022  Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи
07.11.2022  "Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію
04.11.2022  Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA
02.11.2022  Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини
01.11.2022  Чи можна людям з діабетом пити алкоголь
31.10.2022  Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20%
28.10.2022  Людська печінка може працювати 100 років
HINARI
PubMed