Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Унікальний замінник цукру





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Унікальний замінник цукру 20.11.2020

Унікальний замінник цукру

А ще датські вчені розробили йогурт , який має солодкий смак без додавання цукру . Вони намагалися вирішити проблему великої кількості в йогуртах доданого цукру . І у них вийшов спочатку солодкий йогурт , до якого , правда , більше питань , ніж відповідей . Вчені змінили метаболічні характеристики бактерій , які допомагають отримати йогурт

Ідея була в тому , щоб бактерії не споживали глюкозу - солодкий продукт процесу ферментації йогурту . Треба розуміти , що під йогуртом розумівся продукт , що містить живі культури Streptococcus thermophiles і деякі види Lactobacillus delbrueckii . Коли дані штами ростуть в молоці , зазвичай вони розкладають дисахарид лактозу на два моносахариду - глюкозу і галактозу .
Потім вони поїдають глюкозу і виробляють ще більше галактози . Але вчені змусили бактерії є галактозу , випльовуючи глюкозу . Вони домоглися цього , спочатку виростивши бактерії в середовищі , що містить аналог глюкози - 2 - дезоксиглюкозу , токсичну для клітин . Так вийшли бактерії - мутанти , які не здатні переробляти глюкозу .
Далі мутанти потрапили в розчин , що містить високий рівень 2 - дезоксиглюкозу . В результаті бактерії повністю втратили механізм транспортування глюкози . Підсумкова версія бактерій майже не виробляла лактозу , продукувала дуже мало галактози , зате дуже багато глюкози . Виходило , що йогурт через високий вміст глюкози ставав солодше , але шкідливіше .

Возврат к списку


Новини
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
18.03.2021  Вчені назвали шість груп людей, які схильні до утворення тромбів
17.03.2021  Ракові клітини можуть ухилятися від хіміотерапії — учені встановили причину
15.03.2021  Вчені довели, що робота у нічну зміну сприяє розвитку онкологічних хвороб
12.03.2021  Неврологи знайшли новий доступний засіб для підтримки мозку
11.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між рівнем артеріального тиску і температурою в домі
10.03.2021  Українці розробили пристрій, який може попередити про інсульт
HINARI
PubMed