Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Лікар розповів, чому втрата нюху при COVID-19 хороший знак





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Лікар розповів, чому втрата нюху при COVID-19 хороший знак 18.12.2020

Лікар розповів, чому втрата нюху при COVID-19 хороший знак

Доктор Юлія Дєєва пояснює, що вірус атакує рецептори в носі людини, що вловлюють запахи. Так йому легше пробитися в організм. Вірус пошкоджує їх і потім запахи потрапляють в ніс, а рецептори не помічають цього.

"Відповідно, в мозок немає сигналу, що є якийсь запах. Але проблема не з мозком, а з передавачем. Передавачі, як правило, теж нормальні. Нерви, по яких йде порушення, вони не уражені. Уражені тільки клітини рецептори, які сприймають цей подразник. Це як навушники, не включені в комп'ютер", - розповіла лікар.

До речі, медики запевняють, що зниклий при коронавірусі нюх, повернеться. Деяким знадобиться більше часу для відновлення, іншим - більше.

Наголошується, що при поверненні нюху вас можуть переслідувати нав'язливі запахи чогось одного. Не хвилюйтеся, це нормально й означає, що незабаром нюх повністю повернеться. Лікарі відзначають, що в світі ще не було випадку, коли після коронавірусу нюх не повернувся. Але таке було при ускладненні після грипу.

"Пацієнти, які потрапляють в лікарню, вони у важкому стані, ніж ті, що вдома. І у них так, щоб вони скаржилися саме на втрату нюху, це дуже рідко. А у тих, хто на амбулаторному, чомусь частіше буває, це так", — розповіла інфекціоніст Світлана Гук.

Лікарі просять пацієнтів не стимулювати ніс різкими запахами. Це тільки нашкодить. Можна обпалити слизову оболонку і відстрочити одужання.

Возврат к списку


Новини
12.04.2021  Варто включити в раціон. Вчені назвали сім найкращих продуктів для профілактики раку
09.04.2021  Вчені змогли за добу відновити зір у сліпого пацієнта
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
18.03.2021  Вчені назвали шість груп людей, які схильні до утворення тромбів
17.03.2021  Ракові клітини можуть ухилятися від хіміотерапії — учені встановили причину
15.03.2021  Вчені довели, що робота у нічну зміну сприяє розвитку онкологічних хвороб
12.03.2021  Неврологи знайшли новий доступний засіб для підтримки мозку
HINARI
PubMed