Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Ці 5 здорових продуктів здатні покращити роботу щитоподібної залози

Українська наукова та освітянська спільнота звертається до Вас за підтримкою! Докладніше>>>

The Ukrainian scientific and educational community is turning to you for support! More details>>>





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Ці 5 здорових продуктів здатні покращити роботу щитоподібної залози 20.01.2021

Ці 5 здорових продуктів здатні покращити роботу щитоподібної залози

Морепродукти

Тунець, водорості, креветки, сардини та інші морепродукти є багатими джерелами йоду. Цей мінерал потрібен щитоподібній залозі для вироблення гормонів, тому слід додавати у раціон багаті на йод продукти. Однак їсти їх слід у помірних кількостях, щоб уникнути ускладнень. Морепродукти, особливо риба, володіють численними перевагами і можуть стати відмінним доповненням до раціону.

Хрестоцвіті

Броколі, цвітна капуста і брюссельська капуста — овочі сімейства хрестоцвітних, які слід включати у раціон для поліпшення функцій щитоподібної залози. На відміну від поширеної думки, люди зі зниженою активністю щитоподібної залози або гіпотиреозом можуть їсти хрестоцвіті, але без фанатизму. Вони також знижують запалення і попереджають появу хронічних захворювань.

Вітамін D

Жиророзчинний вітамін життєво важливий для організму. Дослідження показали, що високий рівень вітаміну D може допомогти поліпшити функцію щитоподібної залози, навіть у людей з аутоімунним тиреоїдитом. Цей вітамін корисний для кісток, зубів і м'язів. Соєве молоко, апельсиновий сік, пластівці, вівсянка — ось кілька джерел вітаміну D.

Квасоля і бобові

Вони, ймовірно, є одними з найбільш недооцінених продуктів. Квасоля і боби — багаті джерела клітковини, білка, вітамінів групи В і багатьох інших поживних речовин. А ще — постачальники енергії, що добре, коли гіпотиреоз викликає у вас відчуття втоми. Також ці продукти допомагають знизити рівень цукру у крові і зберегти здоров'я кишківника.

Овочі та фрукти

Один з найбільш ранніх симптомів гіпотиреозу — збільшення ваги. Вживання низькокалорійної їжі з клітковиною допоможе контролювати вагу. Спробуйте додати у раціон свіжі фрукти і овочі, такі як чорниця, вишня, зелений перець і солодка картопля.

Возврат к списку


Новини
03.03.2023  Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше
24.02.2023  Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук
17.02.2023  Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок
10.02.2023  В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози
01.02.2023  Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені
25.01.2023  Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені
18.01.2023  Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини
11.01.2023  Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками
21.11.2022  Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу
18.11.2022  Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку
16.11.2022  Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань
14.11.2022  ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ
11.11.2022  Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі
09.11.2022  Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи
07.11.2022  "Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію
04.11.2022  Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA
02.11.2022  Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини
01.11.2022  Чи можна людям з діабетом пити алкоголь
31.10.2022  Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20%
28.10.2022  Людська печінка може працювати 100 років
HINARI
PubMed