Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса

Українська наукова та освітянська спільнота звертається до Вас за підтримкою! Докладніше>>>

The Ukrainian scientific and educational community is turning to you for support! More details>>>





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса 24.03.2021

Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса

Однак, любителі м’яса не повинні впадати у відчай. Дослідження також показало, що вживання незначної кількості необробленого червоного м’яса, наприклад, яловичини, свинини чи телятини, може мати захисний ефект. Люди, які споживають 50 г необробленого м’яса на день, мають на 19% менше шансів захворіти на деменцію. За оцінками від неї страждає 5-8% світового населення, старшого за 60 років.

Провідний автор дослідження Хуйфенг Чжан сказав: “У всьому світі поширеність деменції зростає, і дієта як модифікуючий фактор може зіграти свою роль. Наше дослідження збільшило кількість доказів, що пов’язують споживання переробленого м’яса з підвищеним ризиком розвитку низки захворювань”. Дослідження контролювали професор Джанет Кейд і професор Лора Гарді, обидві працюють в Університеті Лідса.

Команда вивчила дані, надані Британським Біобанком, базою даних, що містить детальну генетичну та медичну інформацію від півмільйона британців у віці від 40 до 69 років, щоб дослідити зв’язок між споживанням різних видів м’яса та ризиком розвитку деменції. Вони мали інформацію про те, як часто учасники споживали різні види м’яса, зібрану у 2006–2010 роках. Дослідження спеціально не оцінювало вплив вегетаріанської або веганської дієти на ризик деменції, але воно включало дані людей, що зовсім не їли червоного м’яса.

В середньому за вісім років спостережень серед учасників було зафіксовано 2896 випадків деменції. Найчастіше вона розвивалась у старших, економічно незахищених, менш освічених та менш фізично активних людей. Також підвищували ризик деменції перенесені інсульти та генетичні фактори. Серед учасників чоловіків деменція вражала частіше, ніж жінок. Та при цьому, вживання обробленого м’яса впливало на імовірність розвитку деменції незалежно від інших факторів.

У світі нараховується близько 50 мільйонів хворих на деменцію, з них 50-70% страждають на хворобу Альцгеймера, а близько 25% – на судинну деменцію.

Возврат к списку


Новини
03.03.2023  Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше
24.02.2023  Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук
17.02.2023  Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок
10.02.2023  В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози
01.02.2023  Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені
25.01.2023  Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені
18.01.2023  Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини
11.01.2023  Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками
21.11.2022  Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу
18.11.2022  Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку
16.11.2022  Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань
14.11.2022  ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ
11.11.2022  Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі
09.11.2022  Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи
07.11.2022  "Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію
04.11.2022  Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA
02.11.2022  Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини
01.11.2022  Чи можна людям з діабетом пити алкоголь
31.10.2022  Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20%
28.10.2022  Людська печінка може працювати 100 років
HINARI
PubMed