Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Вживання жирної риби зменшує ризик розвитку цукрового діабету 2 типу

Українська наукова та освітянська спільнота звертається до Вас за підтримкою! Докладніше>>>

The Ukrainian scientific and educational community is turning to you for support! More details>>>





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Вживання жирної риби зменшує ризик розвитку цукрового діабету 2 типу 09.06.2021

Вживання жирної риби зменшує ризик розвитку цукрового діабету 2 типу

Науковці з Медичного коледжу імені Альберта Ейнштейна в Нью-Йорку використали результати обстеження 392 287 осіб середнього та старшого віку у Великобританії для оцінки зв'язку споживання жирної та нежирної риби з розвитком цукрового діабету 2 типу.

Дослідники виявили, що за 10 років спостереження було зафіксовано 7 262 випадки цукрового діабету 2 типу. Для тих, хто їв більше ніж одну порцію жирної риби на тиждень, коефіцієнт небезпеки розвитку ЦД2 був доволі низьким, порівняно з людьми, які рідко або ніколи не вживають такої риби.

Вчені не знайшли зв'язку між вживанням інших видів риби та профілактикою ЦД2. Що цікаво, ризик розвитку ЦД2 серед учасників, які повідомили про регулярне вживання риб’ячого жиру, був на 9 відсотків нижчий, у порівнянні з людьми, які зовсім його не вживали.

"Зараз ми можемо з впевненістю рекомендувати долучати свіжу жирну рибу до здорового режиму харчування замість того ж  риб'ячого жиру. І ця риба також буде виконувати профілактичну роль" - пишуть автори дослідження.  

Возврат к списку


Новини
03.03.2023  Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше
24.02.2023  Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук
17.02.2023  Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок
10.02.2023  В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози
01.02.2023  Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені
25.01.2023  Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені
18.01.2023  Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини
11.01.2023  Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками
21.11.2022  Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу
18.11.2022  Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку
16.11.2022  Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань
14.11.2022  ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ
11.11.2022  Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі
09.11.2022  Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи
07.11.2022  "Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію
04.11.2022  Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA
02.11.2022  Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини
01.11.2022  Чи можна людям з діабетом пити алкоголь
31.10.2022  Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20%
28.10.2022  Людська печінка може працювати 100 років
HINARI
PubMed