Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Кава попереджає хвороби печінки – дослідження





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Кава попереджає хвороби печінки – дослідження 23.06.2021

Кава попереджає хвороби печінки – дослідження

"Кава широко доступний напій, і переваги, які ми бачимо в нашому дослідженні, можуть означати, що він може запропонувати потенційне превентивне лікування хронічного захворювання печінки", – зазначив провідний автор, доктор Олівер Кеннеді.

За його словами, це буде особливо корисно в країнах з низьким рівнем доходу і утрудненим доступом до закладів охорони здоров’я і там, де тягар хронічних захворювань печінки є найвищим.

Йдеться про улюблений багатьма напій в меленому або розчинному вигляді, а також без вмісту кофеїну.

Автори проекту вивчили дані британського біобанку про майже 500 тис учасників, за якими спостерігали протягом приблизно 10 років.

З’ясувалося, що вживання будь-якого типу кави було пов’язано зі зниженням ризику розвитку і смерті від хронічного захворювання печінки в порівнянні з відмовою від кави. При цьому користь досягала трьох-чотирьох чашок в день.

У порівнянні з тими, хто не п’є кави, у любителів кави на 21% знижений ризик хронічних захворювань печінки, на 20% знижується ризик хронічних або жирових захворювань печінки і на 49% знижується ризик смерті від хронічних захворювань печінки.

Максимальний ефект був відзначений у групі, що вживала мелену каву з високим вмістом інгредієнтів кахвеол і кафестол.

Розчинна кава з низьким вмістом кахвеола і кафестола також знижує ризик хронічних захворювань печінки. Хоча зниження ризику було меншим, ніж зниження ризику, пов’язаного з меленою кавою, це відкриття може свідчити про те, що інші інгредієнти або, можливо, комбінація інгредієнтів можуть бути корисними.

Автори припускають, що в майбутніх дослідженнях можна буде перевірити взаємозв’язок між кавою і захворюванням печінки з більш суворим контролем кількості споживаної кави. Вони також мають намір підтвердити свої висновки в більш різноманітних групах учасників.

Якщо ви протягом дня не хочете перебільшувати безпечну для здоров’я кількість чашок кави, ви можете замість кави пити вранці інші напої, які не менш бадьорять.

Джерело: https://fakty.com.ua/ua/lifestyle/zdorove/20210622-kava-poperedzhaye-hvoroby-pechinky-doslidzhennya/

Возврат к списку


Новини
30.06.2021  Вчені створили комп’ютер, що визначає біологічний вік мозку
29.06.2021  У Новій Зеландії планують заборонити тютюнопаління до 2025 року
25.06.2021  Зв’язок мозку та кишківника: мікрофлора нашого шлунку пов'язана з психічним станом
24.06.2021  Ген, який викликає розумову відсталість, виявили вчені
23.06.2021  Кава попереджає хвороби печінки – дослідження
22.06.2021  Скільки треба з'їсти чорниці, щоб знизити тиск і очистити судини
19.06.2021  Програвання нав'язливої мелодії в голові зміцнює пам'ять – дослідження
17.06.2021  Використання віртуальної реальності для лікування людей з розладами психічного здоров’я
16.06.2021  П'ять натуральних розріджувачів крові, які рятують від інсульту і тромбів
15.06.2021  Як генетичні фактори впливають на тривалість життя
14.06.2021  П'ять ознак нестачі магнію в організмі
11.06.2021  Науковці створили «електронний ніс» для діагностування раку
10.06.2021  Виявлено новий ген, що допоможе в лікуванні розсіяного склерозу
09.06.2021  Вживання жирної риби зменшує ризик розвитку цукрового діабету 2 типу
08.06.2021  Мікрофлора кишківника впливає на регуляцію рівня глюкози в крові
07.06.2021  Вчені відкрили білок, який утворюється після інсульту та спричиняє нейродегенерацію
04.06.2021  Здоров'я імунної системи людини напряму залежить від концентрації непатогенних грибків в кишківнику
03.06.2021  Дієта з високим вмістом фруктози спричиняє пошкодження імунної системи
02.06.2021  Розлади імунної системи мозку приводять до розвитку психічних захворювань
01.06.2021  Пошкодження нервової системи при COVID-19 спричинене інфікуванням мозкових клітин - перицитів
HINARI
PubMed