Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Британські дослідники назвали напій, що знижує ризик смертності

Українська наукова та освітянська спільнота звертається до Вас за підтримкою! Докладніше>>>

The Ukrainian scientific and educational community is turning to you for support! More details>>>





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Британські дослідники назвали напій, що знижує ризик смертності 04.10.2022

Британські дослідники назвали напій, що знижує ризик смертності

Дані Британського біобанку показали, що люди, які випивають дві або більше чашок чорного чаю на день, мають нижчий ризик смертності. При цьому результат був однаковим, незалежно від того, чи додавала людина молоко або цукор у чай або якої температури напою віддано перевагу, пише The Guardian.

Так, дослідники заявили, що в порівнянні з тими, хто не п'є чай, у людей, які випивають дві або більше чашок цього напою на день, ризик смертності був на 9-13% нижчим.

Дослідники з Національного інституту здоров'я використали дані британського біобанку, в якому 85% із півмільйона чоловіків та жінок, віком від 40 до 69 років, повідомили, що регулярно п'ють чай. Із них 89% сказали, що пили чорний сорт. Дослідження проводилося за допомогою анкети, на яку відповідали з 2006 по 2010 рік, і тривало понад десять років.

"Ця стаття показує, що регулярне споживання чорного чаю (найширше споживаного чаю в Європі) пов'язане з помірним зниженням загальної смертності та, особливо, смертності від серцево-судинних захворювань протягом 10 років серед дорослих людей середнього віку", - зазначили вчені.

Крім того, дослідники з Тяньцзіньського медичного університету в Китаї виявили, що люди, які випивали від двох до трьох чашок кави або від трьох до п'яти чашок чаю на день, або від чотирьох до шести чашок обох напоїв, мали найнижчий ризик інсульту або деменції - на 32% нижче.

Возврат к списку


Новини
03.03.2023  Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше
24.02.2023  Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук
17.02.2023  Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок
10.02.2023  В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози
01.02.2023  Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені
25.01.2023  Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені
18.01.2023  Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини
11.01.2023  Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками
21.11.2022  Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу
18.11.2022  Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку
16.11.2022  Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань
14.11.2022  ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ
11.11.2022  Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі
09.11.2022  Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи
07.11.2022  "Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію
04.11.2022  Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA
02.11.2022  Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини
01.11.2022  Чи можна людям з діабетом пити алкоголь
31.10.2022  Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20%
28.10.2022  Людська печінка може працювати 100 років
HINARI
PubMed