Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Новини

Українська наукова та освітянська спільнота звертається до Вас за підтримкою! Докладніше>>>

The Ukrainian scientific and educational community is turning to you for support! More details>>>





Впроваджена нова система електронної реєстрації на навчання у НУОЗУ імені П. Л. Шупика
Дізнатися більше...
Продовжується підписка на науково-практичний журнал "Медична інформатика та інженерія"
Дізнатися більше...

Світові новини з медицини

Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності 29.03.2021 Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
Вчені виявили важливий механізм, завдяки якому бактерії здатні виробити стійкість до антибіотиків.

В Університеті Джона Хопкінса вченими проводилося дослідження, в ході якого вивчалися хінолонові антибіотики.  Вони застосовуються при деяких бактеріальних інфекціях, а також туберкульозі.  Дія хінолонів відбувається шляхом пригнічення бактеріальних ферментів: гірази і топоізомерази IV, таким чином запобігаючи реплікації ДНК і синтезу РНК, необхідні для росту та реплікації клітини.

Вітамін D від запаморочення 26.03.2021 Вітамін D від запаморочення
Фахівці з Медичного коледжу Сеульського національного університету виявили, що прийом вітаміну D і кальцію двічі на день може знизити ймовірність розвитку нападів вертиго у людей, які схильні до цього стану.  Цей синдром характеризується як доброякісне позиційне пароксизмальне запаморочення.  У дослідженні взяли участь 957 осіб з доброякісним позиційним пароксизмальним запамороченням, поділених на стратифікаційну (445) і контрольну (512) групи.

Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса 24.03.2021 Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
Навіть невелика кількість обробленого м’яса здатна суттєво підвищити ризик розвитку деменції. Наприклад, щоденне вживання бекону підвищило ризик розвитку деменції на 44%. Результати дослідження, яке включало 493888 учасників британського Біобанку, були опубліковані в American Journal of Clinical Nutrition
Вчені з Університету Лідса використали дані майже 500 000 людей та виявили, що всього 25 г переробленого м’яса на день може підняти ризик розвитку деменції на 44%.

Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі 23.03.2021 Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
Люди, які снідають, рідше хворіють на діабет.

Працюючи над дослідженням причин розвитку діабету, американські вчені з Північно-Західного університету у Чикаго, штат Іллінойс, вирішили проаналізувати взаємозв'язок межу харчуванням і здоров'ям. Виявилося, що люди, які мали звичку регулярно снідати перед виходом з домівки, мали набагато нижчий шанс розвитку цукрового діабету

Санітайзери для рук можуть нашкодити людям 22.03.2021 Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
Під час пандемії використання спеціальних дезинфекторів стало буденною справою.

Можливо, тенденція збережеться і в майбутньому. Однак вчені дивляться на цей момент з часткою скептицизму, підкреслюючи, що це може створити проблеми для здоров'я людини і навколишнього середовища.


Новости 136 - 140 из 621
Начало | Пред. | 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 | След. | Конец Все

Новини
03.03.2023  Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше
24.02.2023  Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук
17.02.2023  Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок
10.02.2023  В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози
01.02.2023  Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені
25.01.2023  Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені
18.01.2023  Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини
11.01.2023  Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками
21.11.2022  Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу
18.11.2022  Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку
16.11.2022  Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань
14.11.2022  ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ
11.11.2022  Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі
09.11.2022  Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи
07.11.2022  "Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію
04.11.2022  Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA
02.11.2022  Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини
01.11.2022  Чи можна людям з діабетом пити алкоголь
31.10.2022  Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20%
28.10.2022  Людська печінка може працювати 100 років
HINARI
PubMed