Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Новини

Онкологи довели безумовну користь певного раціону 21.03.2019
Гарвардський університет, Массачусетська лікарня загального профілю і кілька наукових центрів з Китаю встановили: певний раціон може знизити ризик розвитку раку печінки, пише "Новости Mail.RU". Аналізу піддалися дані більш 125000 чоловік. Учених цікавило споживання продуктів з цілісного, необробленого зерна, його компонентів (висівок і зародків), а також клітковини (злаки, фрукти, овочі).

Приблизно за 24 роки спостережень діагноз "гепатоцелюлярна карцинома" був поставлений 141 людині. Виявилося, ризик раку печінки був знижений на 37% у людей з максимальним споживанням цільнозернових продуктів у порівнянні з тими, хто майже не споживав такі продукти. Високий рівень споживання висівок знижував ризик на 30%, а клітковини зі злаків - на 32%.

Експерти визнають: люди, які мали в раціоні багато цільнозернових продуктів і висівок в цілому правильніше харчувалися і вели здоровіший спосіб життя, ніж інші. При цьому відомо, що такі продукти зменшують ймовірність розвитку ожиріння, діабету 2-го типу і неалкогольної жирової хвороби печінки, які здатні привести до раку печінки. Клітковина і цільнозернові продукти підвищують чутливість тіла до інсуліну, пригнічують запалення і прискорюють обмін речовин, змінюючи одночасно мікрофлору кишечника.
Джерело: meddaily.ru

Возврат к списку

Новини
19.04.2019  Незвичайний рентген почнуть використовувати для пошуку пухлин
19.04.2019  Проблему спілкування зі світом у людей з паралічем вирішить імплантат
19.04.2019  Навіть саме щадне відбілювання може привести до руйнування зубів
19.04.2019  Генетичні паспорта - реальна перспектива
19.04.2019  Популярні вітамінні добавки провокують рак
19.04.2019  Посмішка може зробити людину щасливішою, довели спостереження
18.04.2019  Австралійські вчені тестують нові ліки проти хвороби Альцгеймера
18.04.2019  Омолодити мозок можливо, якщо правильно його простимулювати, кажуть вчені
18.04.2019  Перець чилі використовують для створення протиракового агента
18.04.2019  Психологи розповіли про дійсно ефективний спосіб зниження стресу
18.04.2019  Особливості мозку пояснюють, чому алкоголь і жирні продукти пов'язані
17.04.2019  Часник допомагає протистояти віковим змінам в мозку і кишечнику
17.04.2019  Діагноз "рак" будуть ставити все частіше, пророкують фахівці
17.04.2019  Північно-Західний університет довів: бідність залишає свій слід в геномі
17.04.2019  Неврологи протестували комбіновану терапію проти хвороби Альцгеймера
17.04.2019  Вчені наблизилися до створення засобу проти алергії на кішок
16.04.2019  Собачий ніс порівняли по чутливості з лабораторією
16.04.2019  Люди, що займаються йогою на роботі, менше страждають від стресу, показали дослідження
16.04.2019  Вчені створили кашу, яка бореться з вільними радикалами
16.04.2019  Медики в шоці: жінка прожила все життя без вітаміну D
HINARI
PubMed