Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Новини

Штучна печінка - це вже реальність, кажуть вчені 03.10.2019
Вперше в лабораторних умовах була вирощена генетично модифікована людська печінка, повідомляє "Ремедіум". У перспективі вона підійде не тільки в якості альтернативи донорським органам, а й як майданчик для тестування лікарських препаратів.

Штучна печінка - розробка Університету Піттсбурга. Вчені виростили з генетично модифікованих стовбурних клітин людини тривимірну тканину печінки, яка дозволила зімітувати перебіг неалкогольної жирової хвороби печінки.

Також недавно Медична школа Вашингтонського університету представила результати своєї останньої роботи - вченим вдалося перетворити стовбурові клітини в бета-клітини, які виділяють інсулін. Утворені клітини були більш сприйнятливі до коливань цукру в крові, ніж зазвичай.

Вчені використовували різні фактори в різний час у міру зростання клітин, щоб отримати клітини підвищеної ефективності. Дані клітини пересадили мишам з діабетом і з пригніченим імунітетом (гарантія того, що організм не буде відторгати пересаджені клітини). Експерименти показали: нові клітини виробляли інсулін в дозах, достатніх для контролю цукру, по суті, позбавивши мишей від діабету на кілька місяців. Це була повноцінна заміна підшлункової.

Возврат к списку

Новини
28.05.2020  Простий спосіб зробити їжу з високим вмістом жирів або вуглеводів більш корисною для здоров'я
27.05.2020  Чому вживання води таке важливе для зміцнення імунітету
26.05.2020  Топ-10 вітамінів і мінералів, які найчастіше є дефіцитними у організмі людей
25.05.2020  Чому морква повинна бути в раціоні кожної людини щодня
22.05.2020  Кому не рекомендується вживати на ніч кефір
22.05.2020  8 "тихих" симптомів, які натякнуть вам, що вже час звернути увагу на щитоподібну залозу
21.05.2020  Якими корисними властивостями для здоров'я володіє паприка
20.05.2020  Інсульт можна попередити, вживаючи деякі продукти — ми відібрали продукти які допоможуть знизить ризик на 27%
19.05.2020  6 ознак, які вкажуть на те, що вам не вистачає вітамінів групи В
18.05.2020  Ці 5 симптомів ГРВІ можуть попереджати про більш серйозне ускладнення хвороби
15.05.2020  Виявляється, каву небезпечно пити не лише сердечникам: розвиток яких захворювань здатний спровокувати напій
14.05.2020  6 продуктів, які можуть полегшити перебіг алергії
13.05.2020  Вчені виявили, що кава може покращувати роботу кишківника і позбавляти людину від закрепів
12.05.2020  Про що сигналізує біль в очах: 6 небезпечних хвороб, про які варто знати
08.05.2020  Вчені виявили, що брусничний сік сприяє зниженню високого артеріального тиску
07.05.2020  7 ранніх ознак формування тромбів, на які варто звернути увагу
06.05.2020  Правило 30 хвилин, яке допоможе швидко заснути та гарно відпочити
05.05.2020   Які проблеми зі здоров'ям можуть виникнути у людей, які буквально залежні від смартфона
04.05.2020  Ожиріння може передаватися від однієї людини до іншої — "соціальне ожиріння" набирає обертів
30.04.2020  Як користуватися антисептиками, щоб не нашкодити шкірі — корисні поради
HINARI
PubMed