Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Новини

Сир визнаний небезпечним продуктом для деяких людей 06.10.2019
Сир відрізняється високим вмістом кальцію, білка і жиру, вітамінами А, В12, К2, цинку, фосфору, омега-3. Як зазначає "Аргументы и Факты", між тим, людям з непереносимістю лактози і алергією на казеїн сир вживати не варто, навіть низьколактозний накшталт пармезану. Іноді алергію можуть викликати добавки, що містяться в сирі, попереджає лікар-дієтолог клініки інституту харчування РАМН Юлія Панова.

За її словами, найбільше обмежень мають сири з пліснявою (рокфор, дорблю, горгонзола, камамбер, брі). Вона підкреслює: "Сири з пліснявою небажано вживати вагітним і годуючим жінкам, а також хворим з проблемами шлунково-кишкового тракту (ШКТ), наприклад, мають схильності до метеоризму або здуття живота. Вважається, що дані сири можуть виділяти токсичні речовини. Також сири з цвіллю не варто давати дітям до п'яти років, так як їх шлунково-кишкового тракту функціонально неповноцінний".

Сири з пліснявою підвищують ризик розвитку лістеріозу. Якщо інфекція вражає вагітну жінку, можливі ускладнення у розвитку плоду або навіть переривання самої вагітності. Що стосується солоних сирів, їх можна споживати не більше 30-40 грамів на день. Обмеження особливо актуальні для осіб з серцево-судинними захворюваннями, алергією, бронхіальною астмою. Людям, схильним до набряклості, допустимо їх їсти не частіше разу на тиждень. Варто пам'ятати і про високу калорійність сиру.

Возврат к списку

Новини
28.05.2020  Простий спосіб зробити їжу з високим вмістом жирів або вуглеводів більш корисною для здоров'я
27.05.2020  Чому вживання води таке важливе для зміцнення імунітету
26.05.2020  Топ-10 вітамінів і мінералів, які найчастіше є дефіцитними у організмі людей
25.05.2020  Чому морква повинна бути в раціоні кожної людини щодня
22.05.2020  Кому не рекомендується вживати на ніч кефір
22.05.2020  8 "тихих" симптомів, які натякнуть вам, що вже час звернути увагу на щитоподібну залозу
21.05.2020  Якими корисними властивостями для здоров'я володіє паприка
20.05.2020  Інсульт можна попередити, вживаючи деякі продукти — ми відібрали продукти які допоможуть знизить ризик на 27%
19.05.2020  6 ознак, які вкажуть на те, що вам не вистачає вітамінів групи В
18.05.2020  Ці 5 симптомів ГРВІ можуть попереджати про більш серйозне ускладнення хвороби
15.05.2020  Виявляється, каву небезпечно пити не лише сердечникам: розвиток яких захворювань здатний спровокувати напій
14.05.2020  6 продуктів, які можуть полегшити перебіг алергії
13.05.2020  Вчені виявили, що кава може покращувати роботу кишківника і позбавляти людину від закрепів
12.05.2020  Про що сигналізує біль в очах: 6 небезпечних хвороб, про які варто знати
08.05.2020  Вчені виявили, що брусничний сік сприяє зниженню високого артеріального тиску
07.05.2020  7 ранніх ознак формування тромбів, на які варто звернути увагу
06.05.2020  Правило 30 хвилин, яке допоможе швидко заснути та гарно відпочити
05.05.2020   Які проблеми зі здоров'ям можуть виникнути у людей, які буквально залежні від смартфона
04.05.2020  Ожиріння може передаватися від однієї людини до іншої — "соціальне ожиріння" набирає обертів
30.04.2020  Як користуватися антисептиками, щоб не нашкодити шкірі — корисні поради
HINARI
PubMed