Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Новини

Сир визнаний небезпечним продуктом для деяких людей 06.10.2019
Сир відрізняється високим вмістом кальцію, білка і жиру, вітамінами А, В12, К2, цинку, фосфору, омега-3. Як зазначає "Аргументы и Факты", між тим, людям з непереносимістю лактози і алергією на казеїн сир вживати не варто, навіть низьколактозний накшталт пармезану. Іноді алергію можуть викликати добавки, що містяться в сирі, попереджає лікар-дієтолог клініки інституту харчування РАМН Юлія Панова.

За її словами, найбільше обмежень мають сири з пліснявою (рокфор, дорблю, горгонзола, камамбер, брі). Вона підкреслює: "Сири з пліснявою небажано вживати вагітним і годуючим жінкам, а також хворим з проблемами шлунково-кишкового тракту (ШКТ), наприклад, мають схильності до метеоризму або здуття живота. Вважається, що дані сири можуть виділяти токсичні речовини. Також сири з цвіллю не варто давати дітям до п'яти років, так як їх шлунково-кишкового тракту функціонально неповноцінний".

Сири з пліснявою підвищують ризик розвитку лістеріозу. Якщо інфекція вражає вагітну жінку, можливі ускладнення у розвитку плоду або навіть переривання самої вагітності. Що стосується солоних сирів, їх можна споживати не більше 30-40 грамів на день. Обмеження особливо актуальні для осіб з серцево-судинними захворюваннями, алергією, бронхіальною астмою. Людям, схильним до набряклості, допустимо їх їсти не частіше разу на тиждень. Варто пам'ятати і про високу калорійність сиру.

Возврат к списку

Новини
03.03.2023  Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше
24.02.2023  Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук
17.02.2023  Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок
10.02.2023  В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози
01.02.2023  Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені
25.01.2023  Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені
18.01.2023  Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини
11.01.2023  Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками
21.11.2022  Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу
18.11.2022  Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку
16.11.2022  Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань
14.11.2022  ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ
11.11.2022  Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі
09.11.2022  Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи
07.11.2022  "Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію
04.11.2022  Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA
02.11.2022  Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини
01.11.2022  Чи можна людям з діабетом пити алкоголь
31.10.2022  Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20%
28.10.2022  Людська печінка може працювати 100 років
HINARI
PubMed