|
Новини
19.10.2019
Як зазначає "Российская газета", західні фахівці радять особам з гіпертонією відмовитися від сиру. Виняток - моцарелла. Інші сорти сиру можуть містити занадто багато солі, яка, як відомо, підвищує тиск.
Наприклад, в сирі чеддер солі більше, ніж в чіпсах. Сир моцарела, в свою чергу, відрізняється відносно низьким вмістом солі і жирів. Також варто звернути увагу на козячий сир і нежирний сир, правда, обмежуючи обсяги споживання. За словами дієтологів, молочні продукти з низьким вмістом жиру (це можуть бути молоко, йогурти і "знежирений" сир) за рахунок взаємодії кальцію з калієм допомагають контролювати і знижувати тиск.
У свою чергу, інше дослідження показало, що за допомогою сиру можна контролювати рівень цукру. Університет Альберти встановив: сир різної жирності допомагає підтримувати нормальний рівень цукру в крові, так як молочний продукт знижує резистентність до інсуліну.
Возврат к списку
|
|