Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Новини

6 продуктів, які можуть полегшити перебіг алергії 14.05.2020 Прояви алергії можна зменшити за допомогою деяких продуктів.
Імбир, помідори, лосось та інші корисні продукти можуть істотно зменшити симптоми алергії, що особливо важливо зараз, під час "високого" сезону, інформує Ukr.Media.
Алергія завжди неприємна, але зараз, під час пандемії коронавірусу, вона особливо небезпечна. Додаткове навантаження на легені, нежить і свербіж в очах, через що ми частіше торкаємося обличчя та можемо перенести інфекцію і частинки вірусу, додаткова атака на імунну систему — усе це додатково послаблює наше здоров'я і робить нас ще більш беззахисними перед небезпечним вірусом. Сьогодні ми розповімо про те, як невеликі зміни у щоденному раціоні можуть полегшити симптоми алергії.

Певні продукти здатні діяти як антигістамінні препарати, надавати заспокійливу дію і зменшувати реакцію організму на пилок та інші алергени, що містяться у навколишньому середовищі.

Увага! Ці продукти не можуть замінити медикаментозне лікування, їх варто використовувати як доповнення до терапії, а не замість неї.

Імбир

Імбир відомий своїми протизапальними властивостями, які також гарні для ослаблення симптомів алергії. Невелике дослідження, опубліковане у 2016 році, показало, що імбир полегшує симптоми алергічного риніту.

Куркума
Активним компонентом куркуми є куркумін, який володіє протизапальними властивостями, а його протиалергічні властивості обумовлені пригніченням вивільнення гістаміну з клітин. Дослідження 2016 року, опубліковане в Annals of Allergy, Asthma & Immunology, показало поліпшення носового дихання, а також позитивний вплив на імунну відповідь у пацієнтів, які регулярно приймали куркумін.

Помідори

Томати містять лікопін, антиоксидантну сполуку, яка допомагає зменшити запалення. Причому результати деяких досліджень показують, що лікопін допомагає поліпшити дихання навіть у пацієнтів з астмою, напади якої погіршуються на тлі алергії.

Продукти з пробіотиками

Кишківник і особливо бактерії, які живуть всередині нього, відіграють величезну роль у регулюванні роботи нашої імунної системи. І тому продукти, що містять пробіотики, які підтримують баланс кишкової флори, істотно полегшують симптоми алергії. Йогурт, кефір, квашена капуста — усі ці продукти корисні не лише для здоров'я кишківника, але і допомагають у боротьбі з алергією. Не нехтуйте ними.

Цибуля

Кверцетин, природна сполука, на яку є багатою цибуля (а також перець, капуста, яблука і червоні ягоди), діє як антигістамінний засіб і знижує або навіть зовсім виліковує алергічний риніт. Причому краще за все їсти продукти, багаті на кверцетин, у сирому вигляді: за термічної обробки вони втрачають значну частину своїх корисних властивостей.

Лосось

Жирні кислоти омега-3, яких багато у лососі, скумбрії та інших видах риби жирних сортів, допомагають стабілізувати клітинні мембрани, знижуючи ймовірність вивільнення гістаміну за появи алергену. Дослідження, опубліковане у 2007 році у Журналі Американського коледжу харчування, показало, що у жінок, які їли більше риби, у результаті знизилося число нападів сінної лихоманки. Лікарі рекомендують з'їдати дві порції жирної риби на тиждень.

Возврат к списку

Новини
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
16.09.2020  Вчені виявили ще один фактор, який здатен провокувати розвиток діабету другого типу
15.09.2020  Топ-5 вітамінів, нестача яких заважає вам засинати
14.09.2020  Ефективні поради, які допоможуть зняти сильне відчуття постійної втоми
11.09.2020  Чому на сніданок варто вживати клітковину
10.09.2020  6 вагомих приводів мати серед спецій вдома корицю
09.09.2020  Ці 6 ознак можуть вказувати на розвиток "тихої" пневмонії
08.09.2020  Яка олія приносить більше користі організму: соняшникова чи оливкова
07.09.2020   Чим корисна м'ята для здоров'я людини
04.09.2020  Кілька сигналів від організму, що говорять про проблеми з серцем
03.09.2020  Чому восени варто переглянути свій раціон
02.09.2020  Вчені пояснили, чому денний сон шкідливий для здоров'я
01.09.2020  Серцева ягода. У чому користь глоду і в чому шкода
31.08.2020  Про що може розповісти тип вашої мігрені
28.08.2020  Експерти виявили, яке молоко сприяє зниженню рівня поганого холестерину
27.08.2020  Китайські вчені придумали, як діагностувати хвороби серця за допомогою селфі
HINARI
PubMed