Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Новини

Виявляється, каву небезпечно пити не лише сердечникам: розвиток яких захворювань здатний спровокувати напій 15.05.2020 Яким людям все ж варто з обережністю вживати каву.
Заведено вважати, що кава підвищує кров'яний тиск. Однак дослідження це не підтверджують. Якщо кофеїн і здатний погіршити здоров'я гіпертоніків, то тільки через опосередкований вплив: кава володіє стимулюючим ефектом, підвищує збудливість, а у людей, які страждають гіпертонією, будь-яке порушення неодмінно позначається на рівні тиску, інформує Ukr.Media.
Але деяким людям все ж варто з обережністю вживати напій. Група вчених з Університету Південної Австралії попереджає, що надмірні дози кави можуть збільшити ризик розвитку остеоартриту, артропатії (хвороби суглобів) і ожиріння.
До такого висновку фахівці прийшли, проаналізувавши геном 300 000 учасників з британського біобанку (так званий аналіз MR-PheWAS). Завдяки цьому аналізу, можна зрозуміти, як певна речовина (кофеїн) або їх сукупність (склад кави) впливає на здоров'я людей із різним генотипом.

Результати вийшли обнадійливими — помірне вживання кави в основному безпечне. Але аналіз також показав, що надмірне споживання кави збільшувало ризик трьох захворювань: остеоартриту, артропатії та ожиріння, які можуть призвести до виникнення виражених болів у людей, схильних до цих захворювань.

Вчені не прагнуть налякати всіх — вони кажуть, що з обережністю пити каву варто тільки тим, у кого є родичі, які страждають захворюваннями суглобів. Також вони вказують, що організм сам подає сигнали, якщо кава йому на шкоду — не варто вживати напій, якщо у вас після неї часто починає боліти голова, починається ломота в суглобах. У всіх інших випадках каву можна пити без побоювань за здоров'я.

Возврат к списку

Новини
28.05.2020  Простий спосіб зробити їжу з високим вмістом жирів або вуглеводів більш корисною для здоров'я
27.05.2020  Чому вживання води таке важливе для зміцнення імунітету
26.05.2020  Топ-10 вітамінів і мінералів, які найчастіше є дефіцитними у організмі людей
25.05.2020  Чому морква повинна бути в раціоні кожної людини щодня
22.05.2020  Кому не рекомендується вживати на ніч кефір
22.05.2020  8 "тихих" симптомів, які натякнуть вам, що вже час звернути увагу на щитоподібну залозу
21.05.2020  Якими корисними властивостями для здоров'я володіє паприка
20.05.2020  Інсульт можна попередити, вживаючи деякі продукти — ми відібрали продукти які допоможуть знизить ризик на 27%
19.05.2020  6 ознак, які вкажуть на те, що вам не вистачає вітамінів групи В
18.05.2020  Ці 5 симптомів ГРВІ можуть попереджати про більш серйозне ускладнення хвороби
15.05.2020  Виявляється, каву небезпечно пити не лише сердечникам: розвиток яких захворювань здатний спровокувати напій
14.05.2020  6 продуктів, які можуть полегшити перебіг алергії
13.05.2020  Вчені виявили, що кава може покращувати роботу кишківника і позбавляти людину від закрепів
12.05.2020  Про що сигналізує біль в очах: 6 небезпечних хвороб, про які варто знати
08.05.2020  Вчені виявили, що брусничний сік сприяє зниженню високого артеріального тиску
07.05.2020  7 ранніх ознак формування тромбів, на які варто звернути увагу
06.05.2020  Правило 30 хвилин, яке допоможе швидко заснути та гарно відпочити
05.05.2020   Які проблеми зі здоров'ям можуть виникнути у людей, які буквально залежні від смартфона
04.05.2020  Ожиріння може передаватися від однієї людини до іншої — "соціальне ожиріння" набирає обертів
30.04.2020  Як користуватися антисептиками, щоб не нашкодити шкірі — корисні поради
HINARI
PubMed