Авторизація
|
Новини
20.05.2020
Продукти, які допоможуть убезпечити себе від інсульту.
Найкращий і найбільш ефективний спосіб захиститися від інсульту — це тримати під контролем артеріальний тиск. Нагадаємо, що ідеальним тиском є 120/80, за наявності рівня "верхнього" 130 і вище варто звертатися до лікаря, а підвищення цієї цифри до 140 є прямим показанням до терапії. Для підтримання здорового рівня кров'яного тиску важливі спосіб життя і раціон харчування: ми відібрали продукти, регулярне вживання яких допоможе тримати тиск під контролем і знизить ризик інсульту на 27%, інформує Ukr.Media. Жирна риба Якщо ви з'їдаєте три й більше порцій жирної риби на тиждень, ризик інсульту знижується на 6-12 %. Такі результати шведського дослідження, опублікованого у журналі Stroke ("Інсульт"). Автори дослідження, у якому взяли участь 400 тисяч добровольців, вважають, що уся справа у жирних кислотах омега-3, яких багато у рибі. Ці кислоти зменшують запалення в артеріях, сприяючи поліпшенню кровообігу і зменшуючи ймовірність утворення тромбів. Вівсянка Вівсянка допомагає тримати під контролем рівень "поганого" холестерину ЛПНЩ: завдяки високому вмісту клітковини, вівсянка допомагає знизити рівень небезпечного холестерину і захистити наші артерії — а це означає, що й знизити ризик розвитку інсульту. Чорниця А також ожина, лохина, чорна смородина та інші чорні і червоні ягоди. У них багато антиоксидантів, які сприяють розширенню кровоносних судин, налагоджуючи тим самим кровотік і знижуючи артеріальний тиск. Влітку можна їсти ягоди свіжими, а взимку додавати заморожені або сушені у вашу вівсяну кашу. Антиоксиданти допомагають розширенню кровоносних судин, щоб підтримувати сильний кровотік, одночасно зменшуючи запалення. Намагайтеся з'їдати від семи до десяти порцій фруктів і овочів щодня, щоб запобігти розвитку інсульту. Чашка чорниці вважається двома порціями до вашої мети. Молоко Люди, які регулярно п'ють молоко, у результаті мають більш низький ризик розвитку гіпертонії, ніж ті, хто від нього відмовляється — такі результати дослідження, проведеного фахівцями австралійського університету Монаш. До схожих результатів прийшли автори японського дослідження, у якому взяли участь понад 3 тисяч осіб: спостереження за їх здоров'ям протягом 22 років показало, що 2 склянки молока на день удвічі знижують ризик інсульту. Найімовірніше, справа у наявності у молоці магнію, кальцію і калію, яких у ньому багато, і які є дуже важливими для здоров'я серця та судин. Банани Навіть якщо у вас гіпертонія, вживання великої кількості калію і продуктів, що містять його, може допомогти у зниженні кров'яного тиску. Щоденна добова норма для дорослого — 4700 міліграмів на день. Чемпіони за вмістом калію — це, звичайно ж, банани. Причому лікарі рекомендують вибирати зелені, не зовсім стиглі: у них особливо багато крохмалю, який знижує чутливість до інсуліну. Це допоможе не лише знизити ризик розвитку діабету, але і поліпшити кровообіг, а це означає — знизити тиск. Гарбузове насіння Регулярне вживання продуктів, багатих на магній, може знизити ризик розвитку інсульту на 22% — такі дані дослідження, опублікованого у журналі Stroke, у рамках якого оцінювався стан здоров'я понад 14 000 людей. Рекомендована добова доза магнію — 500 мг, причому майже 18 % від неї можуть дати лише дві столові ложки гарбузового насіння. Їх можна додавати до салатів, випічки або гризти так — і залишатися здоровим. Шпинат У ньому багато магнію, а ще — фолієвої кислоти, вітаміну C. Як показали результати дослідження, опублікованого у журналі Американської медичної асоціації, дієта, багата на фолієву кислоту, знижує ризик розвитку інсульту навіть у людей з гіпертонією. Мигдаль Мононенасичені жири, на які багатий мигдаль, допомагають тримати рівень холестерину під контролем, знижуючи "шкідливий" і підвищуючи "корисний". А також у мигдалі багато вітаміну Е, який попереджає утворення шкідливого нальоту у ваших артеріях. |
Новини
03.03.2023 Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше
24.02.2023 Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук 17.02.2023 Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок 10.02.2023 В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози 01.02.2023 Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені 25.01.2023 Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені 18.01.2023 Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини 11.01.2023 Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками 21.11.2022 Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу 18.11.2022 Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку 16.11.2022 Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань 14.11.2022 ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ 11.11.2022 Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі 09.11.2022 Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи 07.11.2022 "Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію 04.11.2022 Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA 02.11.2022 Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини 01.11.2022 Чи можна людям з діабетом пити алкоголь 31.10.2022 Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20% 28.10.2022 Людська печінка може працювати 100 років |