Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Новини

Інсульт можна попередити, вживаючи деякі продукти — ми відібрали продукти які допоможуть знизить ризик на 27% 20.05.2020 Продукти, які допоможуть убезпечити себе від інсульту.
Найкращий і найбільш ефективний спосіб захиститися від інсульту — це тримати під контролем артеріальний тиск. Нагадаємо, що ідеальним тиском є 120/80, за наявності рівня "верхнього" 130 і вище варто звертатися до лікаря, а підвищення цієї цифри до 140 є прямим показанням до терапії. Для підтримання здорового рівня кров'яного тиску важливі спосіб життя і раціон харчування: ми відібрали продукти, регулярне вживання яких допоможе тримати тиск під контролем і знизить ризик інсульту на 27%, інформує Ukr.Media.
Жирна риба

Якщо ви з'їдаєте три й більше порцій жирної риби на тиждень, ризик інсульту знижується на 6-12 %. Такі результати шведського дослідження, опублікованого у журналі Stroke ("Інсульт"). Автори дослідження, у якому взяли участь 400 тисяч добровольців, вважають, що уся справа у жирних кислотах омега-3, яких багато у рибі. Ці кислоти зменшують запалення в артеріях, сприяючи поліпшенню кровообігу і зменшуючи ймовірність утворення тромбів.

Вівсянка

Вівсянка допомагає тримати під контролем рівень "поганого" холестерину ЛПНЩ: завдяки високому вмісту клітковини, вівсянка допомагає знизити рівень небезпечного холестерину і захистити наші артерії — а це означає, що й знизити ризик розвитку інсульту.

Чорниця

А також ожина, лохина, чорна смородина та інші чорні і червоні ягоди. У них багато антиоксидантів, які сприяють розширенню кровоносних судин, налагоджуючи тим самим кровотік і знижуючи артеріальний тиск. Влітку можна їсти ягоди свіжими, а взимку додавати заморожені або сушені у вашу вівсяну кашу. Антиоксиданти допомагають розширенню кровоносних судин, щоб підтримувати сильний кровотік, одночасно зменшуючи запалення. Намагайтеся з'їдати від семи до десяти порцій фруктів і овочів щодня, щоб запобігти розвитку інсульту. Чашка чорниці вважається двома порціями до вашої мети.
Молоко

Люди, які регулярно п'ють молоко, у результаті мають більш низький ризик розвитку гіпертонії, ніж ті, хто від нього відмовляється — такі результати дослідження, проведеного фахівцями австралійського університету Монаш. До схожих результатів прийшли автори японського дослідження, у якому взяли участь понад 3 тисяч осіб: спостереження за їх здоров'ям протягом 22 років показало, що 2 склянки молока на день удвічі знижують ризик інсульту. Найімовірніше, справа у наявності у молоці магнію, кальцію і калію, яких у ньому багато, і які є дуже важливими для здоров'я серця та судин.

Банани

Навіть якщо у вас гіпертонія, вживання великої кількості калію і продуктів, що містять його, може допомогти у зниженні кров'яного тиску. Щоденна добова норма для дорослого — 4700 міліграмів на день. Чемпіони за вмістом калію — це, звичайно ж, банани. Причому лікарі рекомендують вибирати зелені, не зовсім стиглі: у них особливо багато крохмалю, який знижує чутливість до інсуліну. Це допоможе не лише знизити ризик розвитку діабету, але і поліпшити кровообіг, а це означає — знизити тиск.

Гарбузове насіння

Регулярне вживання продуктів, багатих на магній, може знизити ризик розвитку інсульту на 22% — такі дані дослідження, опублікованого у журналі Stroke, у рамках якого оцінювався стан здоров'я понад 14 000 людей. Рекомендована добова доза магнію — 500 мг, причому майже 18 % від неї можуть дати лише дві столові ложки гарбузового насіння. Їх можна додавати до салатів, випічки або гризти так — і залишатися здоровим.

Шпинат

У ньому багато магнію, а ще — фолієвої кислоти, вітаміну C. Як показали результати дослідження, опублікованого у журналі Американської медичної асоціації, дієта, багата на фолієву кислоту, знижує ризик розвитку інсульту навіть у людей з гіпертонією.

Мигдаль

Мононенасичені жири, на які багатий мигдаль, допомагають тримати рівень холестерину під контролем, знижуючи "шкідливий" і підвищуючи "корисний". А також у мигдалі багато вітаміну Е, який попереджає утворення шкідливого нальоту у ваших артеріях.

Возврат к списку

Новини
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
16.09.2020  Вчені виявили ще один фактор, який здатен провокувати розвиток діабету другого типу
15.09.2020  Топ-5 вітамінів, нестача яких заважає вам засинати
14.09.2020  Ефективні поради, які допоможуть зняти сильне відчуття постійної втоми
11.09.2020  Чому на сніданок варто вживати клітковину
10.09.2020  6 вагомих приводів мати серед спецій вдома корицю
09.09.2020  Ці 6 ознак можуть вказувати на розвиток "тихої" пневмонії
08.09.2020  Яка олія приносить більше користі організму: соняшникова чи оливкова
07.09.2020   Чим корисна м'ята для здоров'я людини
04.09.2020  Кілька сигналів від організму, що говорять про проблеми з серцем
03.09.2020  Чому восени варто переглянути свій раціон
02.09.2020  Вчені пояснили, чому денний сон шкідливий для здоров'я
01.09.2020  Серцева ягода. У чому користь глоду і в чому шкода
31.08.2020  Про що може розповісти тип вашої мігрені
28.08.2020  Експерти виявили, яке молоко сприяє зниженню рівня поганого холестерину
27.08.2020  Китайські вчені придумали, як діагностувати хвороби серця за допомогою селфі
HINARI
PubMed