Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Новини

Чому морква повинна бути в раціоні кожної людини щодня 25.05.2020 Чому морква повинна бути в раціоні кожної людини щодня
Ви знали, що морква практично на 90% складається з води, а низька кількість калорій робить її безпечним продуктом для людей, які борються із зайвими кілограмами? Однак не в цьому головна перевага моркви. Вона повинна бути в раціоні кожної людини завдяки великій кількості поживних речовин в своєму складі. Овоч є джерелом клітковини, а завдяки низькому глікемічному індексу підходить для діабетиків. Чим ще корисна морква?

Зниження ризику онкології

Каротиноїди в складі моркви допомагають запобігати розвиток ракових клітин. Цей овоч помітно знижує ризик розвитку раку простати, молочних залоз, легенів, шлунка і товстої кишки, інформує Ukr.Media.
Нормалізація рівня холестерину в крові

Високий вміст поганого холестерину сприяє формуванню бляшок всередині артерій, що може призвести до тромбозу, а також інфаркту, інсульту та інших небезпечних для життя станів. Щоб поліпшити роботу серцево-судинної системи, необхідно щодня з'їдати по 200 грамів моркви.
Боротьба із надмірною вагою

Морква допомагає людині швидше насититися і не відчувати голоду тривалий час. Таким чином, процес зниження ваги прискорюється, а організм отримує масу корисних речовин.

Поліпшення стану органів зору

Морква є одним з головних джерел вітаміну А, який необхідний для підтримання хорошого зору. Цей компонент допомагає зберегти здоров'я судин очей, фоточутливість оболонки очного яблука, а також захищає від ряду хвороб очей.

Запобігання анемії

Овоч відрізняється високим вмістом вітаміну С і ряду антиоксидантів. Це в свою чергу захищає організм від виникнення анемії, яка може виникати з-за менструації, маткової кровотечі і анемії шлунково-кишкового тракту.

Нормалізація кров'яного тиску

Клітковина і калій у складі моркви зміцнюють м'яз серця, розширюють судини, завдяки чому тиск людини приходить у норму.

Зміцнення кісток

Вживаючи моркву, людина отримує необхідний її вітамін К2, який приводить в норму процес обміну речовин в кістках, а значить не дозволяє виводитися кальцію в надмірній кількості. Таким чином, моркву слід вживати для профілактики переломів кісток і остеопорозу.

Возврат к списку

Новини
26.06.2020  Що відбувається з вашим тілом, коли ви сидите весь день
25.06.2020  5 нетипових ознак ішемічної хвороби серця, які варто взяти до уваги
24.06.2020  Корисні властивості герані та застосування в народній медицині
23.06.2020   Лікарі розповіли, як стрес порушує роботу кишечника і провокує ряд захворювань
22.06.2020  Вітамін В12: чому він такий важливий для організму і в яких продуктах міститься
19.06.2020  Вчені виявили продукти, які допомагають боротися з мігренню
18.06.2020  Якими секретами здоров'я і довголіття володіють тибетські монахи
17.06.2020  10 вагомих доводів вживати буряк і от як зробити це правильно
16.06.2020  Вчені виявили продукти, які здатні викликати запалення у печінці
15.06.2020  Чому варто почати пити гарячий шоколад
12.06.2020  Звичайні речі, які можуть бути шкідливіші за куріння
11.06.2020  Корисні властивості часнику, які доведені вченими
10.06.2020  Прості і смачні способи прискорити обмін речовин не докладаючи особливих зусиль
09.06.2020  Як не постраждати від укусів кліщів під час відпочинку на природі: корисні поради
05.06.2020  Ці 8 продуктів стануть вам у нагоді за наявності "забитих" артерій
04.06.2020  Яким чином жир на животі шкодить здоров'ю і чому він з'являється
03.06.2020  Вчені виявили, що можна перекушувати шоколадом, щоб збільшити тривалість свого життя
02.06.2020  8 фактів про здоров'я серця, які треба взяти до уваги тим, хто хоче стати довгожителем
01.06.2020  8 продуктів, які треба вживати, щоб не мати дефіциту вітаміну D
29.05.2020  7 продуктів, які можуть позмагатися з ліками за ефективність
HINARI
PubMed