Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Новини

Чому морква повинна бути в раціоні кожної людини щодня 25.05.2020 Чому морква повинна бути в раціоні кожної людини щодня
Ви знали, що морква практично на 90% складається з води, а низька кількість калорій робить її безпечним продуктом для людей, які борються із зайвими кілограмами? Однак не в цьому головна перевага моркви. Вона повинна бути в раціоні кожної людини завдяки великій кількості поживних речовин в своєму складі. Овоч є джерелом клітковини, а завдяки низькому глікемічному індексу підходить для діабетиків. Чим ще корисна морква?

Зниження ризику онкології

Каротиноїди в складі моркви допомагають запобігати розвиток ракових клітин. Цей овоч помітно знижує ризик розвитку раку простати, молочних залоз, легенів, шлунка і товстої кишки, інформує Ukr.Media.
Нормалізація рівня холестерину в крові

Високий вміст поганого холестерину сприяє формуванню бляшок всередині артерій, що може призвести до тромбозу, а також інфаркту, інсульту та інших небезпечних для життя станів. Щоб поліпшити роботу серцево-судинної системи, необхідно щодня з'їдати по 200 грамів моркви.
Боротьба із надмірною вагою

Морква допомагає людині швидше насититися і не відчувати голоду тривалий час. Таким чином, процес зниження ваги прискорюється, а організм отримує масу корисних речовин.

Поліпшення стану органів зору

Морква є одним з головних джерел вітаміну А, який необхідний для підтримання хорошого зору. Цей компонент допомагає зберегти здоров'я судин очей, фоточутливість оболонки очного яблука, а також захищає від ряду хвороб очей.

Запобігання анемії

Овоч відрізняється високим вмістом вітаміну С і ряду антиоксидантів. Це в свою чергу захищає організм від виникнення анемії, яка може виникати з-за менструації, маткової кровотечі і анемії шлунково-кишкового тракту.

Нормалізація кров'яного тиску

Клітковина і калій у складі моркви зміцнюють м'яз серця, розширюють судини, завдяки чому тиск людини приходить у норму.

Зміцнення кісток

Вживаючи моркву, людина отримує необхідний її вітамін К2, який приводить в норму процес обміну речовин в кістках, а значить не дозволяє виводитися кальцію в надмірній кількості. Таким чином, моркву слід вживати для профілактики переломів кісток і остеопорозу.

Возврат к списку

Новини
03.03.2023  Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше
24.02.2023  Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук
17.02.2023  Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок
10.02.2023  В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози
01.02.2023  Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені
25.01.2023  Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені
18.01.2023  Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини
11.01.2023  Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками
21.11.2022  Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу
18.11.2022  Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку
16.11.2022  Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань
14.11.2022  ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ
11.11.2022  Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі
09.11.2022  Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи
07.11.2022  "Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію
04.11.2022  Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA
02.11.2022  Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини
01.11.2022  Чи можна людям з діабетом пити алкоголь
31.10.2022  Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20%
28.10.2022  Людська печінка може працювати 100 років
HINARI
PubMed