Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Новини

Вчені виявили, що можна перекушувати шоколадом, щоб збільшити тривалість свого життя 03.06.2020 Щоб жити довше, можна перекушувати шоколадом.
Фахівці з Кембриджського університету визначили, що звичка перекушувати шоколадом може збільшувати тривалість життя. Інші дослідження також підтверджують це, інформує Ukr.Media.
Вчені визначили, що багаті на антиоксиданти, насичені поживними речовинами гірко-солодкі продукти приносять дуже багато користі організму, сприяють довголіттю. Їх яскравий представник — це темний шоколад.

Кембриджськими дослідниками був проведений метааналіз восьми досліджень, які зібрали дані майже 21 тис. (20 951) осіб. Про цю роботу докладно пише журнал Heart. Її результати свідчать: люди, які часто використовують темний шоколад як перекус, мають більш низький ризик серцевих захворювань, інсультів.

Висновок про те, що такий перекус оздоровлює людям серце, був зроблений і співробітниками Гарвардської медичної школи, що вивчали показники декількох тисяч людей віком від 25 до 93 років, які були учасниками дослідницького проєкту Національного інституту серця, легенів і крові (NHLBI). Було встановлено, що ті люди, які їли чорний шоколад більше п'яти разів на тиждень, зменшували свій ризик серцевих захворювань на 57 відсотків.
Здатність шоколаду покращувати функції серцево-судинної системи є однією з причин, що пояснюють, чому даний продукт може збільшувати тривалість життя.

Перекушуючи ним, ми забезпечуємо організм найважливішими мінералами, залізом і магнієм. Крім того, він містить речовини, флавоноїди, які допомагають організму виробляти оксид азоту, який сприяє розслабленню кровоносних судин, зниженню кров'яного тиску. Також вони є одними з найбільш потужних антиоксидантів, що захищають клітини від пошкоджень, викликаних вільними радикалами (нестабільні молекули кисню, що провокують окислювальний стрес, старішання, запальні процеси).
"Темний шоколад багатий на антиоксиданти, тому він може допомогти запобігти розвитку раку. Його регулярне споживання у кількості близько 30 грамів може стати одним із способів збільшити тривалість життя", — резюмували медики.

Возврат к списку

Новини
26.06.2020  Що відбувається з вашим тілом, коли ви сидите весь день
25.06.2020  5 нетипових ознак ішемічної хвороби серця, які варто взяти до уваги
24.06.2020  Корисні властивості герані та застосування в народній медицині
23.06.2020   Лікарі розповіли, як стрес порушує роботу кишечника і провокує ряд захворювань
22.06.2020  Вітамін В12: чому він такий важливий для організму і в яких продуктах міститься
19.06.2020  Вчені виявили продукти, які допомагають боротися з мігренню
18.06.2020  Якими секретами здоров'я і довголіття володіють тибетські монахи
17.06.2020  10 вагомих доводів вживати буряк і от як зробити це правильно
16.06.2020  Вчені виявили продукти, які здатні викликати запалення у печінці
15.06.2020  Чому варто почати пити гарячий шоколад
12.06.2020  Звичайні речі, які можуть бути шкідливіші за куріння
11.06.2020  Корисні властивості часнику, які доведені вченими
10.06.2020  Прості і смачні способи прискорити обмін речовин не докладаючи особливих зусиль
09.06.2020  Як не постраждати від укусів кліщів під час відпочинку на природі: корисні поради
05.06.2020  Ці 8 продуктів стануть вам у нагоді за наявності "забитих" артерій
04.06.2020  Яким чином жир на животі шкодить здоров'ю і чому він з'являється
03.06.2020  Вчені виявили, що можна перекушувати шоколадом, щоб збільшити тривалість свого життя
02.06.2020  8 фактів про здоров'я серця, які треба взяти до уваги тим, хто хоче стати довгожителем
01.06.2020  8 продуктів, які треба вживати, щоб не мати дефіциту вітаміну D
29.05.2020  7 продуктів, які можуть позмагатися з ліками за ефективність
HINARI
PubMed