Авторизація
|
Новини
03.06.2020
Щоб жити довше, можна перекушувати шоколадом.
Фахівці з Кембриджського університету визначили, що звичка перекушувати шоколадом може збільшувати тривалість життя. Інші дослідження також підтверджують це, інформує Ukr.Media. Вчені визначили, що багаті на антиоксиданти, насичені поживними речовинами гірко-солодкі продукти приносять дуже багато користі організму, сприяють довголіттю. Їх яскравий представник — це темний шоколад. Кембриджськими дослідниками був проведений метааналіз восьми досліджень, які зібрали дані майже 21 тис. (20 951) осіб. Про цю роботу докладно пише журнал Heart. Її результати свідчать: люди, які часто використовують темний шоколад як перекус, мають більш низький ризик серцевих захворювань, інсультів. Висновок про те, що такий перекус оздоровлює людям серце, був зроблений і співробітниками Гарвардської медичної школи, що вивчали показники декількох тисяч людей віком від 25 до 93 років, які були учасниками дослідницького проєкту Національного інституту серця, легенів і крові (NHLBI). Було встановлено, що ті люди, які їли чорний шоколад більше п'яти разів на тиждень, зменшували свій ризик серцевих захворювань на 57 відсотків. Здатність шоколаду покращувати функції серцево-судинної системи є однією з причин, що пояснюють, чому даний продукт може збільшувати тривалість життя. Перекушуючи ним, ми забезпечуємо організм найважливішими мінералами, залізом і магнієм. Крім того, він містить речовини, флавоноїди, які допомагають організму виробляти оксид азоту, який сприяє розслабленню кровоносних судин, зниженню кров'яного тиску. Також вони є одними з найбільш потужних антиоксидантів, що захищають клітини від пошкоджень, викликаних вільними радикалами (нестабільні молекули кисню, що провокують окислювальний стрес, старішання, запальні процеси). "Темний шоколад багатий на антиоксиданти, тому він може допомогти запобігти розвитку раку. Його регулярне споживання у кількості близько 30 грамів може стати одним із способів збільшити тривалість життя", — резюмували медики. |
Новини
03.03.2023 Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше
24.02.2023 Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук 17.02.2023 Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок 10.02.2023 В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози 01.02.2023 Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені 25.01.2023 Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені 18.01.2023 Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини 11.01.2023 Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками 21.11.2022 Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу 18.11.2022 Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку 16.11.2022 Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань 14.11.2022 ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ 11.11.2022 Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі 09.11.2022 Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи 07.11.2022 "Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію 04.11.2022 Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA 02.11.2022 Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини 01.11.2022 Чи можна людям з діабетом пити алкоголь 31.10.2022 Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20% 28.10.2022 Людська печінка може працювати 100 років |