Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Новини

10 вагомих доводів вживати буряк і от як зробити це правильно 17.06.2020 Ви не любите буряк? — ми розкажемо як полюбити!
Покращує функцію печінки

Буряковий сік часто використовується в детокс-дієтах. Це тому, що він допомагає поліпшити функцію печінки, яка, своєю чергою, допомагає виводити токсини з усього організму, інформує Ukr.Media.
Збільшення рівня гемоглобіну

Дуже важливо, щоб ваш гемоглобін був на оптимальному рівні, щоб ваше тіло функціонували належним чином. Низький рівень гемоглобіну може викликати анемію, чого можна уникнути, регулярно вживаючи буряк.

Вироблення гемоглобіну вимагає заліза, фолата і вітаміну B12. Буряк є відмінним джерелом фолієвої кислоти, а також хорошим джерелом заліза.

Зменшить запалення

Симптоми, які включають почервоніння, набряк і біль, можуть викликати багато дискомфорту. Було доведено, що споживання буряка зменшує запалення.

Він містить беталаін, який проявляє протизапальні властивості.

Допомога в детоксикації

Щоб ваше тіло функціонувало оптимально, необхідно позбутися від токсинів, які можуть заподіяти шкоду. У буряковому соку є певні сполуки, звані беталаіни, які допомагають організму виводити токсини.

Покращує витривалість

Якщо випити буряковий сік перед тренуванням, то він може допомогти збільшити витривалість і поліпшити спортивні результати.

Буряк допомагає поліпшити циркуляцію кисню в м'язах, що призводить до підвищення опірності, а також підвищенню продуктивності.

Запобігає недоумкуватість

З віком наші когнітивні здібності починають знижуватися. Однією з основних причин цього є зменшення припливу крові до мозку.

Щоб збільшити приплив крові до мозку, рекомендується вживати буряк. Розумові здібності значно поліпшуються при регулярному вживанні сирого буряка.

Буряк допомагає вилікувати артрит

Велика кількість буряків може перешкоджати засвоєнню кальцію! Але помірна допомагає вилікувати і запобігти артрит, розчиняючи накопичені відкладення навколо суглобів і тканин. Високий вміст лугу в буряковому соку викликає розчинення цих відкладень.
Боротьба з анемією

Анемія — це стан, при якому в крові низький рівень гемоглобіну. Буряк містить велику кількість фосфору, магнію, калію, цинку, кальцію, йоду, сірки, міді, жирів, вітамінів В1, В2, В6, вітаміну Р і ніацину. В результаті він ефективно допомагає боротися з анемією.

Контроль діабету

Буряк містить альфа-ліпоєвукислоту, антиоксидант, який знижує рівень глюкози та підвищує чутливість до інсуліну. Знімає стрес-індуковані зміни у діабетиків. Дослідження підтверджують, що цей антиоксидант бореться з такими станами, як периферична і вегетативна нейропатія у людей з діабетом.

Запобігає атеросклерозу

Оксид азоту необхідний для розширення кровоносних судин і допомагає поліпшити кровообіг. В результаті це стає ефективною профілактикою артеріальних захворювань, таких як атеросклероз. Буряк містить значну кількість оксиду азоту, що сприяє зниженню ймовірності атеросклерозу.

Він працює як миючий засіб для тіла

Буряковий сік у поєднанні з соком моркви та/або огірка творить чудеса, щоб очистити організм зсередини. Особливо для очищення нирок і жовчного міхура.

Вибір і зберігання

Як і у випадку більшості свіжих соків, буряковий сік не можна зберігати протягом тривалого часу. Якщо ви готуєте буряковий сік, рекомендується пити його відразу. Це пов'язано з двома факторами — теплом і окисленням, — яке може призвести до деградації соку. Але ви можете зберігати його в холодильнику, якщо ви використовуєте герметичний скляний контейнер для зберігання.

Додавання соку лимона або лайма або будь-якого іншого фрукта, який містить лимонну кислоту, може допомогти продовжити термін придатності соку, оскільки він діє як природний консервант.

Ще один спосіб зберегти сік — заморозити його, але це може призвести до втрати поживних речовин.

Завжди віддавайте перевагу вживанню сирого буряка. Вплив високих температур може призвести до того, що буряк втратить свою харчову цінність.

Інші поради щодо використання бурякового соку

Буряк дає здоровий плюс вашим смузі з яблуком, капустою або шпинатом.

Буряковий сік — це по суті здоров'я в склянці. Тому обов'язково включіть його у свій раціон. Особливо, якщо у вас є проблеми з випаданням волосся.

Обережність

Хоча буряковий сік безпечний при вживанні в помірних кількостях, але надмірне вживання бурякового соку може викликати низький рівень кальцію і посилити захворювання нирок.

Буряковий сік може також привести до стану, який називається бетурія, коли сеча стає рожевою або червоною. Це не вважається шкідливим, але може вказувати на дефіцит заліза, а також наявні проблем з нирками.

Дана стаття носить виключно інформаційний характер. Перед використанням даних, наданих вище, проконсультуйтеся з сертифікованим фахівцем. Редакція не гарантує будь-які результати і не несе ніякої відповідальності за шкоду або інші наслідки, які можуть виникнути внаслідок використання відомостей, наданих вище.

Возврат к списку

Новини
03.03.2023  Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше
24.02.2023  Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук
17.02.2023  Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок
10.02.2023  В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози
01.02.2023  Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені
25.01.2023  Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені
18.01.2023  Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини
11.01.2023  Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками
21.11.2022  Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу
18.11.2022  Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку
16.11.2022  Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань
14.11.2022  ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ
11.11.2022  Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі
09.11.2022  Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи
07.11.2022  "Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію
04.11.2022  Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA
02.11.2022  Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини
01.11.2022  Чи можна людям з діабетом пити алкоголь
31.10.2022  Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20%
28.10.2022  Людська печінка може працювати 100 років
HINARI
PubMed