Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Новини

Якими секретами здоров'я і довголіття володіють тибетські монахи 18.06.2020 Секрети, пов'язані зі здоров'ям і довголіттям від тибетських ченців.
Тибетські ченці знають секрети, завдяки яким вони йдуть в інший світ в глибокій старості. Про ці секрети давно складено чимало легенд, а з самих ченців беруть приклад, яким має бути правильний і здоровий спосіб життя, інформує Ukr.Media.
Життя ченця — це більшою своєю частиною молитви і медитація. Підійти до ченця і розпитати про його секрети — не вийде, тому що вони відокремлені від світу стінами монастиря і в розмови з мирською людиною вступати не будуть. Якщо тільки комусь з мирян вдається, як гостю, влаштуватися тимчасово в монастирі, ось тоді-то він і зможе, хоч щось дізнатися про устрій життя ченців.

Для звичайної людини секрет здоров'я і довголіття — таємниця під сімома замками, а для тибетського ченця — це просто спосіб життя. Щодня з ранку і в кінці дня — молитва, виконання вправ, робота, правильне харчування, відсутність злості, відсутність лихослів'я.

Як ченці харчуються

До процесу харчування ченці Тибету ставляться з усією серйозністю. Вони не стануть переїдати, спосіб живлення в них роздільний, білки вони їдять окремо від вуглеводів, порції в них невеликі і їжу вони пережовують до рідкого стану — повільно.

М'ясо ченці не вживають, в їх раціоні тільки їжа рослинного походження з додаванням сиру, масла, яєць і молочних продуктів.

Ченці дотримуються в харчуванні того правила, що їжа — тільки для того, щоб наситити організм, але не привід для радості.

Ченці не п'ють ні чай, ні каву. Спрагу вони задовольняють особливим «еліксиром молодості», який самі ж і готують. Він настоюється на березових бруньках, ромашці, звіробої і безсмертнику. Підійдуть як аптечні трави, так і зібрані самостійно.

Всіх інгредієнтів беруть порівну, перемішують і потім на півлітра окропу беруть столову ложку суміші. Настоювати траву потрібно 20 хвилин, потім настій проціджують, додають натуральний мед (трохи) і випивають напій після вечірньої трапези. Потім до ранку нічого не п'ють і не їдять. Вранці такий же настій можна теж випити, а потім дві години не їсти і не пити.
«Еліксир молодості» — це очищення організму, догляд за шкірою, для зміцнення судин, відновлення обмінних процесів в організмі і омолодження всіх органів.

Здорове тіло

У ченців велика частина їх вільного від молитов часу йде на гімнастику. Вони таким чином, з дня у день вдосконалюють своє тіло. Тибетським комплексом вправ займатися зовсім нескладно, а ефект від нього відчутний — людина стає більш сильною, бадьорою і молодою.

Вправа на обертання

Стоячи прямо, розвести в сторони руки долонями вниз. Далі треба не поспішаючи почати обертання вправо, поступово прискорюючись. На перший раз вистачить трьох обертів, потім можна додавати на свій розсуд.

Вправа для ніг

Виконується лежачи на спині, руки лежать долонями вниз. Голова притиснута вперед, ноги повільно піднімаються вертикально й повільно опускаються. Відпочинок з розслабленням і знову ноги вгору і т. д.

Вправа на нахили

Виконується на колінах, розставлених по ширині плечей. Руки ззаду на стегнах, голова притиснута до грудей. Спина пряма, тому потрібно нахилитися 10 разів.

Вправа містком

Виконується сидячи на підлозі з витягнутими вперед ногами. Долоні впираються в підлогу, голову нахилити вперед. Глибокий вдих, а з видихом голова закидається назад, ступні і долоні впираються в підлогу, тулуб піднімається вгору на 2-3 секунди — і у вихідну позицію.

Вправа дугою

Виконується вниз животом, упор руками і носочками ніг. Ноги на ширині плечей. Починається вправа з глибокого вдиху, видихаючи, спина прогинається, а таз піднімається вгору. Виходить то дуга, то трикутник. Виконати 2-3 рази.

Про душевну рівновагу тибетських ченців

Точно так само, як тибетські ченці піклуються про фізичне здоров'я свого тіла, вони дбають і про порядок у своїх думках і почуттях.

Всім відомо, що всі хвороби — від нервів, тому одне з правил, якого дотримуються ченці, свідчить, що від зовнішніх проблем необхідно вміти відключатися, не забивати голову нагальними проблемами і дотримуватися режиму відпочинку. Тому ченці часто медитують і читають мантри.

Важливо мислити правильно

Тибетські ченці вважають, що понять завтра, як і вчора не існує. Вони живуть тут і зараз, насолоджуються кожним моментом життя, діють свідомо, їх совість чиста, і помисли добрі.

Ченці постійно розвивають в собі інтуїцію і навчаються чути свій внутрішній голос. Їх вчинки завжди гармоніюють з велінням серця. Ченці стверджують, що людина старіє не від кількості прожитих років, а від негативу, який наповнює її. Хто не буде мислити негативно і проявляти погані емоції, той і буде довго залишатися молодим і бадьорим.

Возврат к списку

Новини
03.03.2023  Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше
24.02.2023  Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук
17.02.2023  Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок
10.02.2023  В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози
01.02.2023  Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені
25.01.2023  Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені
18.01.2023  Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини
11.01.2023  Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками
21.11.2022  Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу
18.11.2022  Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку
16.11.2022  Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань
14.11.2022  ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ
11.11.2022  Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі
09.11.2022  Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи
07.11.2022  "Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію
04.11.2022  Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA
02.11.2022  Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини
01.11.2022  Чи можна людям з діабетом пити алкоголь
31.10.2022  Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20%
28.10.2022  Людська печінка може працювати 100 років
HINARI
PubMed