Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Новини

Вчені виявили продукти, які допомагають боротися з мігренню 19.06.2020 Мігрень можна контролювати, вживаючи певні продукти.
Мігрень — найпоширеніша у світі неврологічна проблема, через яку жінки страждають втричі частіше за чоловіків. Вчені вважають, що для отримання помітного лікувального ефекту жертвам головного болю потрібні зелені листові овочі, інформує Ukr.Media.
Найчастіше з неврологічними проблемами до лікарів звертаються жертви мігрені, які скаржаться на такі симптоми, як серйозний головний біль, нудота, підвищена чутливість до світла, непритомність, тимчасова втрата зору і у деяких випадках навіть параліч. Вчені знають, що існує понад 50 пов'язаних з мігренню генів, але досі невідомі усі фактори, що сприяють розвитку нападів. Також відомо, що на мігрені страждають до 6 % чоловіків і до 18 % представниць прекрасної статі, що частково пояснюється жіночими гормонами.
Саме тому мігрень досить часто починає розвиватися під час пубертатного періоду, після народження дітей і менопаузи. Жінки частіше страждають на мігрені ще й через те, що відповідальні за цю хворобу мутації генів проходять через Х-хромосоми, а їх у представниць прекрасної статі у два рази більше, ніж у чоловіків.

Пацієнти з мігренню повинні обов'язково приділяти увагу харчуванню — від нього залежить тяжкість хвороби. Правильно складений раціон — це один із найбільш доступних способів контролю стану. Доведено, що вживання зелених листових овочів знижує симптоматику мігрені. До цих продуктів входять фолати або вітаміни групи B, які є найбільш ефективними. А це означає, що треба обов'язково вживати шпинат, брюссельську капусту, кале і подібні продукти харчування. Бажано, щоб вони входили до вашого щоденного раціону. Ведіть харчовий щоденник, так ви зможете не лише визначити продукти, які полегшують стан, але і знайти їжу, після вживання якої найчастіше з'являються напади мігрені.

Возврат к списку

Новини
29.09.2020   Селера: корисні властивості і протипоказання
28.09.2020  Вчені виявили, що відмова від продуктів з борошна сприяє покращенню стану людей, хворих на екзему
25.09.2020  Що можна і не можна їсти для поліпшення засвоєння заліза організмом
24.09.2020  Продукти, які допоможуть привести холестерин в норму і захистити від серцево-судинних захворювань
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
16.09.2020  Вчені виявили ще один фактор, який здатен провокувати розвиток діабету другого типу
15.09.2020  Топ-5 вітамінів, нестача яких заважає вам засинати
14.09.2020  Ефективні поради, які допоможуть зняти сильне відчуття постійної втоми
11.09.2020  Чому на сніданок варто вживати клітковину
10.09.2020  6 вагомих приводів мати серед спецій вдома корицю
09.09.2020  Ці 6 ознак можуть вказувати на розвиток "тихої" пневмонії
08.09.2020  Яка олія приносить більше користі організму: соняшникова чи оливкова
07.09.2020   Чим корисна м'ята для здоров'я людини
04.09.2020  Кілька сигналів від організму, що говорять про проблеми з серцем
03.09.2020  Чому восени варто переглянути свій раціон
02.09.2020  Вчені пояснили, чому денний сон шкідливий для здоров'я
HINARI
PubMed