Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Новини

Чому на сніданок варто вживати клітковину 11.09.2020 Що їсти на сніданок

Наш сніданок повинен включати суміш макроелементів: білок, вуглеводи, корисні жири, клітковину, мінерали і вітаміни. І саме клітковина — той самий життєво важливий інгредієнт вашої ранкової трапези. Це складний вуглевод, який людський шлунок не в змозі перетравити. Незважаючи на це, клітковина надзвичайно корисна для мікрофлори кишківника. Найпоширеніше джерело цього макроелемента — стебла і зерна рослин, крупи і овочі. Розчинна клітковина (знаходиться переважно у фруктах), перетворюючись на гелеподбну масу, є харчуванням для корисних бактерій. А груба нерозчинна покращує травлення.

Де міститься клітковина

Клітковина міститься у продуктах виключно рослинного походження, оскільки у тваринних клітинах відсутні клітинні стінки. Лідери за вмістом клітковини — сухофрукти, сушені гриби, горіхи, овочі, насіння чіа, висівки, бобові, пшоно, цільні зерна, морква. Багато пектину у яблуках, буряках, сливах, чорній смородині.

Чому потрібно їсти продукти з клітковиною

Клітковина очищає кишківник. Звільняючи його від залишків їжі і різних токсичних речовин, вона очищає весь організм. Клітковина також сприяє схудненню. Через набрякання харчові волокна дають відчуття ситості, на тривалий час позбавляючи від бажання скуштувати щось та переїсти.

Клітковина приводить у норму рівень глюкози у крові, приймає на себе і виводить з організму холестерин, профілактуючи астеросклероз.
Вживання клітковини вранці добре допомагає підтримувати прискорення метаболізму. Нижче кілька варіантів сніданку, багатого на клітковину:

вівсяна каша з лісовими горіхами і сухофруктами (фініки, абрикоси, родзинки, сливи);
висівки з нежирним грецьким йогуртом, зі сливою і корицею;
яйце-пашот на цільнозерновому тості з авокадо і помідорами чері;
пудинг з насіння чіа, приготований з нежирного грецького йогурту, несолодкої збагаченої олії мигдального горіха і подрібнених фініків;
оладки з цільної пшениці з арахісовим маслом;
чорничні млинці або вафлі з цільної пшениці;
парфе з ожинового йогурту.

Возврат к списку

Новини
23.09.2020  Як впоратися з підвищеним апетитом восени: корисні поради
22.09.2020  Експерти виявили овоч, який здатний знижувати рівень поганого холестерину у крові
21.09.2020  Які люди найбільше реагують на перепади погоди, та як з цим боротися — поради лікарів
18.09.2020  Якими побічними ефектами володіє чай при його надмірному вживанні
17.09.2020  Три неочікувані ознаки того, що ваша печінка повна токсинів
16.09.2020  Вчені виявили ще один фактор, який здатен провокувати розвиток діабету другого типу
15.09.2020  Топ-5 вітамінів, нестача яких заважає вам засинати
14.09.2020  Ефективні поради, які допоможуть зняти сильне відчуття постійної втоми
11.09.2020  Чому на сніданок варто вживати клітковину
10.09.2020  6 вагомих приводів мати серед спецій вдома корицю
09.09.2020  Ці 6 ознак можуть вказувати на розвиток "тихої" пневмонії
08.09.2020  Яка олія приносить більше користі організму: соняшникова чи оливкова
07.09.2020   Чим корисна м'ята для здоров'я людини
04.09.2020  Кілька сигналів від організму, що говорять про проблеми з серцем
03.09.2020  Чому восени варто переглянути свій раціон
02.09.2020  Вчені пояснили, чому денний сон шкідливий для здоров'я
01.09.2020  Серцева ягода. У чому користь глоду і в чому шкода
31.08.2020  Про що може розповісти тип вашої мігрені
28.08.2020  Експерти виявили, яке молоко сприяє зниженню рівня поганого холестерину
27.08.2020  Китайські вчені придумали, як діагностувати хвороби серця за допомогою селфі
HINARI
PubMed