Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Издательский дом ЗАСЛАВСКИЙ Zepter
Технічна підтримка

Новини

Як малорухливий спосіб життя впливає на ваше тіло 30.09.2020 Якщо ви ведете малорухливий спосіб життя, у вас більше шансів набрати зайву вагу, захворіти на діабет 2 типу або серцево-судинними захворюваннями, а також нажити депресію і безсоння.
Як малорухливий спосіб життя впливає на ваше тіло
Люди створені, щоб стояти прямо. Так ваше серце і серцево-судинна система працюють більш ефективно. Ваш кишечник також функціонує набагато краще, коли ви знаходитесь у вертикальному положенні. Люди, прикуті до ліжка в лікарні, часто мають проблеми з функцією кишечника.
Ноги та сідниці
Сидіння протягом тривалого часу може привести до ослаблення і виснаження великих м'язів ніг і сідничних м'язів. Ці м'язи важливі для ходьби і стабілізації. Якщо вони слабкі, у вас більше шансів отримати травму в результаті падінь або під час виконання різних вправ.
Вага
Рух м'язів допомагає організму перетравлювати жири і цукор, які потрапляють в ваш організм з їжею. Якщо ви проводите багато часу сидячи, травлення стає менш ефективним, тому ви зберігаєте ці жири і цукор в своєму тілі у вигляді жиру.
Навіть якщо ви займаєтеся спортом, але багато часу проводите сидячи, ви все одно ризикуєте отримати проблеми зі здоров'ям, такими як метаболічний синдром. Згідно з останніми дослідженнями, вам потрібно 60-75 хвилин на день для вправ середньої інтенсивності в якості профілактики з наслідками сидячого способу життя.
Стегна і спина
Так само, як ваші ноги та сідниці, ваші стегна і спина не підтримуватимуть вас, якщо ви будете сидіти довгий час. Сидіння призводить до скорочення м'язів-згиначів стегна, що може привести до проблем з тазостегновими суглобами.
Сидіння протягом тривалого часу також може викликати проблеми зі спиною, особливо якщо ви постійно сидите в неправильній позі або не користуєтеся ергономічним стільцем. Погана постава також може призвести до погіршення здоров'я хребта, наприклад, до стиснення дисків хребта, що призводить до передчасної дегенерації, яка може бути дуже болючою.
Нервові розлади і депресія
Можна не вловити зв'язку між тривалим сидінням і психічним здоров'ям, так само як і зв'язку між сидінням і фізичним здоров'ям, але точно відомо, що ризик тривожності і депресії вищий у людей, які більше сидять.
Це може бути пов'язано з тим, що люди, які багато часу проводять сидячи, втрачають з уваги позитивні ефекти фізичної активності і спорту.
Рак
Нові дослідження показують, що небезпека сидіння полягає в збільшенні шансів на розвиток деяких типів раку, включаючи рак легень, матки і товстої кишки.
Серцеві захворювання
Тривале сидіння безпосередньо пов'язане з серцевими захворюваннями. Одне дослідження показало, що у чоловіків, які дивляться телевізор більше 23 годин на тиждень, ризик смерті від серцево-судинних захворювань на 64 відсотки вищий, ніж у чоловіків, які дивляться телевізор лише 11 годин на тиждень.
Деякі експерти кажуть, що у людей, які неактивні і тривалий час сидять, ризик серцевого нападу або інсульту вищий на 147%.
Діабет
Дослідження показали, що навіть п'ять днів лежання в ліжку можуть призвести до підвищення інсулінорезистентності у вашому тілі. Згідно з проведеними дослідженнями, люди, які проводять більше часу в сидячому положенні, ризик діабету збільшується на 112 відсотків.
Варикозне розширення вен
Сидіння протягом тривалого часу може привести до варикозного розширення вен або появи судинних зірочок. Це тому, що при сидінні накопичується кров в ногах.
Варикозне розширення вен зазвичай не небезпечно. У рідкісних випадках варикоз призводить до утворення тромбів, що може викликати серйозні проблеми.
Жорстка шия і плечі
Якщо ви проводите час, згорбившись над клавіатурою комп'ютера, це може призвести до болю і скутості в шиї і плечах.
Що тягне за собою малорухливий спосіб життя
Відсутність фізичної активності є причиною понад трьох мільйонів запобіжних смертей у всьому світі щороку (це шість відсотків усіх смертей). Це четверта за значущістю причина смерті від неінфекційних захворювань.
Це також причина 21-25% випадків раку грудей і товстої кишки, 27% випадків діабету і близько 30% ішемічної хвороби серця.
Як допомогти своєму організму при вимушеному тривалому сидінні
Якщо ви не отримуєте достатньо активності протягом дня, ще не пізно змінити своє життя, щоб отримати велику користь для здоров'я. Зробіть свій день більш активним.
Ось кілька способів включити активність у свій день:
Пройдіться пішки або проїдьте на велосипеді хоч годину шляху і залиште машину вдома.
Використовуйте сходи замість ліфта або ескалатора, або хоча б піднімайтеся по ескалатору.
Вийдіть з автобуса на одну зупинку раніше, а залишок шляху йдіть пішки.
Паркуйтеся подалі від місця, куди ви збираєтеся, і решту шляху йдіть пішки.
Підрахуйте, скільки часу вам знадобиться, щоб пройти один кілометр — може виявитися, що пішки доберетеся до місця призначення швидше, ніж якщо будете чекати громадський транспорт.
На роботі більше спілкуйтеся з колегами наживо, це змусить вас підніматися з робочого місця.
Проводьте обід на свіжому повітрі.
Прогулюйтеся, коли розмовляєте телефоном.
Постарайтеся взяти звичку прогулюватися перед сном, а краще запишіться в будь-який фітнес-центр, який знаходиться з вашим будинком або роботою.

Возврат к списку

Новини
03.03.2023  Науково доведено: через смартфони ви можете старіти швидше
24.02.2023  Стимуляція спинного мозку відновлює постінсультну функцію рук
17.02.2023  Вчені відкрили здатність жирної їжі руйнувати мозок
10.02.2023  В Індії розробили неінвазивний тест, який використовує штучний інтелект для виявлення раку молочної залози
01.02.2023  Як спостереження за світанками та заходами сонця впливає на здоров'я – вчені
25.01.2023  Аналіз крові для ранньої діагностики хвороби Альцгеймера розробили вчені
18.01.2023  Людина з серцем свині. Пацієнту вперше пересадили серце тварини
11.01.2023  Вчені пояснили, чому оливкову олію варто пити ложками
21.11.2022  Вчені виявили ще одну причину високого ризику атеросклерозу
18.11.2022  Імплантована помпа доставила протиракові ліки у пухлини мозку
16.11.2022  Шум вночі може бути причиною безсоння та серцево-судинних захворювань
14.11.2022  ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ: ТИПИ, СИМПТОМИ, УСКЛАДНЕННЯ
11.11.2022  Виявилося, в епідемії ожиріння винен лише один тип їжі
09.11.2022  Проказа: давня хвороба, здатна регенерувати органи
07.11.2022  "Чарівні гриби" можуть лікувати важку депресію
04.11.2022  Нове випробування пропонує переваги CV з EPA: RESPECT-EPA
02.11.2022  Майже 500 українських медиків завершили навчання з тактичної медицини
01.11.2022  Чи можна людям з діабетом пити алкоголь
31.10.2022  Знайдено овоч, здатний знизити цукор у крові відразу на 20%
28.10.2022  Людська печінка може працювати 100 років
HINARI
PubMed