Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Новини

Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса 24.03.2021 Однак, любителі м’яса не повинні впадати у відчай. Дослідження також показало, що вживання незначної кількості необробленого червоного м’яса, наприклад, яловичини, свинини чи телятини, може мати захисний ефект. Люди, які споживають 50 г необробленого м’яса на день, мають на 19% менше шансів захворіти на деменцію. За оцінками від неї страждає 5-8% світового населення, старшого за 60 років.

Провідний автор дослідження Хуйфенг Чжан сказав: “У всьому світі поширеність деменції зростає, і дієта як модифікуючий фактор може зіграти свою роль. Наше дослідження збільшило кількість доказів, що пов’язують споживання переробленого м’яса з підвищеним ризиком розвитку низки захворювань”. Дослідження контролювали професор Джанет Кейд і професор Лора Гарді, обидві працюють в Університеті Лідса.

Команда вивчила дані, надані Британським Біобанком, базою даних, що містить детальну генетичну та медичну інформацію від півмільйона британців у віці від 40 до 69 років, щоб дослідити зв’язок між споживанням різних видів м’яса та ризиком розвитку деменції. Вони мали інформацію про те, як часто учасники споживали різні види м’яса, зібрану у 2006–2010 роках. Дослідження спеціально не оцінювало вплив вегетаріанської або веганської дієти на ризик деменції, але воно включало дані людей, що зовсім не їли червоного м’яса.

В середньому за вісім років спостережень серед учасників було зафіксовано 2896 випадків деменції. Найчастіше вона розвивалась у старших, економічно незахищених, менш освічених та менш фізично активних людей. Також підвищували ризик деменції перенесені інсульти та генетичні фактори. Серед учасників чоловіків деменція вражала частіше, ніж жінок. Та при цьому, вживання обробленого м’яса впливало на імовірність розвитку деменції незалежно від інших факторів.

У світі нараховується близько 50 мільйонів хворих на деменцію, з них 50-70% страждають на хворобу Альцгеймера, а близько 25% – на судинну деменцію.

Возврат к списку

Новини
08.04.2021  Інсулін в таблетках: вчені наблизилися до створення нової форми препарату для діабетиків
07.04.2021  Знайдено Два Нові Молекулярні Механізми Захисту Від Хвороби Паркінсона
06.04.2021  Знайшли спосіб контролю раку та інфекційних процесів в організмі
05.04.2021  Побічні ефекти статинів: підвищується ризик чотирьох проблем зі здоров’ям
02.04.2021  Ключ до довголіття: як швидкість ходьби впливає на тривалість життя
01.04.2021  Вчені Створили Штучні Слізні Залози
31.03.2021  Вчені розповіли про негативний вплив цукру на пам’ять дітей
30.03.2021  Науковці виявили додаткові фактори, що збільшують ризик зараження і важкого протікання Covid-19
29.03.2021  Вчені розгадали секрет антибіотикорезистентності
26.03.2021  Вітамін D від запаморочення
24.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між розвитком деменції та вживанням обробленого м’яса
23.03.2021  Вчені довели, що знизити ризик розвитку діабету у людей можна за допомогою регулярного ранкового вживання їжі
22.03.2021  Санітайзери для рук можуть нашкодити людям
19.03.2021  Мешканка Аргентини стала другою людиною в світі, яка перемогла ВІЛ природним шляхом
18.03.2021  Вчені назвали шість груп людей, які схильні до утворення тромбів
17.03.2021  Ракові клітини можуть ухилятися від хіміотерапії — учені встановили причину
15.03.2021  Вчені довели, що робота у нічну зміну сприяє розвитку онкологічних хвороб
12.03.2021  Неврологи знайшли новий доступний засіб для підтримки мозку
11.03.2021  Вчені знайшли зв’язок між рівнем артеріального тиску і температурою в домі
10.03.2021  Українці розробили пристрій, який може попередити про інсульт
HINARI
PubMed