Пошук по сайту
Авторизація
Логин:
Пароль:
Регистрация
Забыли свой пароль?
Періодика
Медична інформатика та інженерія
Партнери
Поиск информации по диагнозу / Med And Me Первый украинский нефрологический сайт проф. Д. Иванова Zepter
Технічна підтримка

Новини

Вживання жирної риби зменшує ризик розвитку цукрового діабету 2 типу 09.06.2021 Науковці з Медичного коледжу імені Альберта Ейнштейна в Нью-Йорку використали результати обстеження 392 287 осіб середнього та старшого віку у Великобританії для оцінки зв'язку споживання жирної та нежирної риби з розвитком цукрового діабету 2 типу.

Дослідники виявили, що за 10 років спостереження було зафіксовано 7 262 випадки цукрового діабету 2 типу. Для тих, хто їв більше ніж одну порцію жирної риби на тиждень, коефіцієнт небезпеки розвитку ЦД2 був доволі низьким, порівняно з людьми, які рідко або ніколи не вживають такої риби.

Вчені не знайшли зв'язку між вживанням інших видів риби та профілактикою ЦД2. Що цікаво, ризик розвитку ЦД2 серед учасників, які повідомили про регулярне вживання риб’ячого жиру, був на 9 відсотків нижчий, у порівнянні з людьми, які зовсім його не вживали.

"Зараз ми можемо з впевненістю рекомендувати долучати свіжу жирну рибу до здорового режиму харчування замість того ж  риб'ячого жиру. І ця риба також буде виконувати профілактичну роль" - пишуть автори дослідження.  

Возврат к списку

Новини
30.06.2021  Вчені створили комп’ютер, що визначає біологічний вік мозку
29.06.2021  У Новій Зеландії планують заборонити тютюнопаління до 2025 року
25.06.2021  Зв’язок мозку та кишківника: мікрофлора нашого шлунку пов'язана з психічним станом
24.06.2021  Ген, який викликає розумову відсталість, виявили вчені
23.06.2021  Кава попереджає хвороби печінки – дослідження
22.06.2021  Скільки треба з'їсти чорниці, щоб знизити тиск і очистити судини
19.06.2021  Програвання нав'язливої мелодії в голові зміцнює пам'ять – дослідження
17.06.2021  Використання віртуальної реальності для лікування людей з розладами психічного здоров’я
16.06.2021  П'ять натуральних розріджувачів крові, які рятують від інсульту і тромбів
15.06.2021  Як генетичні фактори впливають на тривалість життя
14.06.2021  П'ять ознак нестачі магнію в організмі
11.06.2021  Науковці створили «електронний ніс» для діагностування раку
10.06.2021  Виявлено новий ген, що допоможе в лікуванні розсіяного склерозу
09.06.2021  Вживання жирної риби зменшує ризик розвитку цукрового діабету 2 типу
08.06.2021  Мікрофлора кишківника впливає на регуляцію рівня глюкози в крові
07.06.2021  Вчені відкрили білок, який утворюється після інсульту та спричиняє нейродегенерацію
04.06.2021  Здоров'я імунної системи людини напряму залежить від концентрації непатогенних грибків в кишківнику
03.06.2021  Дієта з високим вмістом фруктози спричиняє пошкодження імунної системи
02.06.2021  Розлади імунної системи мозку приводять до розвитку психічних захворювань
01.06.2021  Пошкодження нервової системи при COVID-19 спричинене інфікуванням мозкових клітин - перицитів
HINARI
PubMed