27.04.2020 7 міфів про діабет, які можуть руйнівним чином вплинути на наше здоров'я
Віра у міфи про діабет негативно впливає на здоров'я людей.
Діабет — серйозне захворювання, яке впливає не лише на якість життя, але і на його тривалість. Ризик розвитку діабету другого типу залежить не лише від генетичних причин, але й від способу життя. На жаль, багато поширених уявлень про фактори ризику, симптоми, а також особливості харчування і активності за наявності діабету не мають ніякого відношення до істини та можуть серйозно нашкодити нашому здоров'ю. Ось найбільш небезпечні міфи про діабет, з якими потрібно якомога швидше розлучитися, інформує Ukr.Media.
24.04.2020Природні засоби для підсилення функцій імунної системи
Імунітет можна зміцнити природними засобами.
Імунна система — перша лінія захисту організму від інфекції. Вона виявляє хвороботворні патогени та бореться з ними. Однак неправильне харчування і нездоровий спосіб життя можуть порушити життєво важливі імунні функції та зробити організм схильним до хвороб. На щастя, гарний спосіб зміцнити захисні сили організму — регулярно вживати "суперпродукти", що підвищують імунітет, інформує Ukr.Media.
22.04.2020Харчові продукти, які допоможуть поліпшити розумові здібності
Їжа, яка покращує роботу мозку.
Сучасній людині доводиться справлятися з постійними стресами і працювати з великими обсягами інформації. Виявляється, їжа має сприятливий вплив на розумову здатність, інформує Ukr.Media.
21.04.2020 5 випадків, коли запаморочення становить загрозу для здоров'я та життя людини
На запаморочення не можна не звертати уваги.
Раптове запаморочення може бути симптомом апендициту, інсульту, серцевого нападу та інших небезпечних захворювань. Розповідаємо, коли час звертатися до лікаря, інформує Ukr.Media.
16.04.2020Чому варто уникати надто частого використання антисептиків для рук
Антисептики можуть бути ще й шкідливими для людини.
Протистояти коронавірусу можна за допомогою засобів, які знезаражують поверхні. Але чи варто ними зловживати? У цьому матеріалі ви дізнаєтеся, яку шкоду вони можуть заподіяти, якщо через страх заразитися людина користується ними занадто часто, інформує Ukr.Media.
15.04.2020Чому варто додати корицю у свій раціон: 3 вагомих причини
Це не тільки смачна, але і корисна спеція.
Кориця є основним інгредієнтом ароматних булочок та іншої випічки. Проте вона також широко використовується в різних частинах світу в якості лікарської спеції з численними перевагами для здоров'я: традиційно використовувалася для лікування застуди, ангіни і болю в суглобах. Ось яку користь кориця може принести вашому організму, інформує Ukr.Media.
14.04.202015 причин почати пити відвар шипшини
Плоди шипшини, скромного чагарнику, здавна використовуються при лікуванні широкого спектра захворювань.
Настої рослини допомагають при проблемах з травленням, серцем, судинами, шкірою та іншим. Є відомості, що шипшина має протиракову дію. Все це дає підстави вводити напої з шипшини у свій раціон, інформує Ukr.Media.
13.04.2020Топ-5 продуктів, які змусять кишківник працювати
Деякі продукти добре стимулюють кишківник.
Одна з найбільш важливих складових здорового способу життя — максимізація здатності організму перетравлювати їжу, засвоювати поживні речовини. Тобто кишківник відіграє істотну роль у загальному стані здоров'я. Ці 5 продуктів найкраще стимулюють роботу шлунково-кишкового тракту, інформує Ukr.Media.
09.04.2020 4 приводи для щоденного вживання огірків
Варто частіше вживати огірки.
Огірки на 96 % складаються з води, але цей хрусткий, освіжаючий овоч пропонує більш значну користь для здоров'я, ніж ви можете собі уявити, інформує Ukr.Media.
08.04.2020Маловідомі корисні властивості меду
Всі ми знаємо, що мед допомагає при застуді та є хорошим засобом для зміцнювання імунітету. Але у нього є й інші маловідомі переваги.
Чудова заміна цукру. Мед на 70% складається з цукру, а інші 30% — з води, мінералів і білка. З давніх часів його використовують як натуральний підсолоджувач, і в деяких випадках він набагато корисніше традиційного цукру, інформує Ukr.Media.
07.04.2020Фахівці розповіли про шкоду ополіскувачів для ротової порожнини
Вчені провели експеримент з хлоргексидинвмісними ополіскувачами.
Ополіскувачі для порожнини рота є на поличці у ванній у кожного. Ми доповнюємо ними щоденний догляд за зубами і яснами. Однак, як з'ясувалося, ці гігієнічні засоби не цілком безпечні. Використання ополіскувачів може негативно позначитися не лише на стані зубної емалі, але і на судинах, впевнені експерти, інформує Ukr.Media.
06.04.2020Харчові продукти, які допоможуть поповнити рівень йоду в організмі
З ними ви забудете про йододефіцит.
Йод дуже важливий для щитоподібної залози компонент. Його дефіцит може призвести до серйозних порушень роботи всього організму. Щоб цього уникнути, необхідно, в першу чергу, стежити за своїм раціоном харчування. Ми склали список продуктів, багатих йодом, інформує Ukr.Media.
03.04.2020Чай з куркумою, імбиром і часником — чудо-напій, для зміцнення імунітету
Бережіть себе і своє здоров'я!
Лікарі завжди наголошують на тому, що найкращий спосіб не захворіти — це подбати про свій імунітет. Щоб це зробити, треба стежити за харчуванням, не забувати про зарядку, достатньо спати і практикувати усвідомленість. А також — приготувати собі цілющий чай за цим рецептом!
02.04.2020Лікарі довели, що діабет частіше розвивається у людей, які їдять поспіхом
Щоб не захворіти на діабет, варто їсти повільно.
Фахівці провели дослідження, під час якого з'ясувалося, що люди, які їдять похапцем, відкушуючи великі шматки і погано пережовуючи їжу, більше схильні до такого захворювання як діабет, ніж інші. За словами експертів, люди, які ретельно і не поспішаючи приймають їжу, менше схильні до ризику виникнення діабету, а також мають менше проблем з травленням, інформує Ukr.Media.
01.04.2020Як правильно мити фрукти й овочі з супермаркету в період поширення коронавірусної інфекції?
Чи безпечно купувати свіжі овочі й фрукти в період поширення коронавірусної інфекції і як правильно їх мити, щоб залишатися здоровим.
Ви сходили в магазин за всіма правилами, наділи маску, дотримувалися відстань у 2 метри, а, повернувшись додому, ретельно вимили руки. Залишається питання, чи безпечні продукти, які ви купили? Чи можуть вони стати причиною зараження, якщо їх раптом помацав хтось із хворих?
Експерти стверджують, що коронавірус через харчові продукти не передається і немає ніяких доказів, що їжа або її упаковка можуть стати причиною передачі вірусу. Основний шлях поширення коронавірусної інфекції — від людини до людини. Однак зараз весь світ бореться з глобальною пандемією, і дотримання деяких правил щодо харчових продуктів також дуже важливо, інформує Ukr.Media.
31.03.2020Заходи, що допоможуть знизити рівень холестерину у крові
Знизити рівень холестерину не так вже й складно.
Щоб зберегти серце і судини здоровими, важливо стежити за пульсом, артеріальним тиском, рівнем цукру, а також контролювати рівень холестерину. Чи можна щось зробити, якщо він вже підвищений? Лікарі стверджують, що так — і дають ось такі рекомендації, інформує Ukr.Media.
30.03.2020Вчені розповіли, як трансжири сприяють загибелі клітин
Трансізомери ненасичених жирних кислот підсилюють окислювальний стрес в клітині й змушують її швидше вмирати.
У клітинній ДНК постійно з'являються дефекти: від ультрафіолетового випромінювання, радіації, від кисневих радикалів, що виникають у біохімічних реакціях, і т. д. Якщо дефектів стає занадто багато, у клітини включається програма самогубства — апоптоз, щоб клітина з мутаціями не стала злоякісною і взагалі не шкодила оточуючим. З іншого боку, у клітини є системи ДНК-репарації — вони ремонтують ДНК, усувають в ній ушкодження, намагаючись зробити так, як було. Якщо системи репарації справляються із завданням, то клітині і вмирати начебто не потрібно, інформує Ukr.Media.